Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бостънски мъфини

категория 0/5
1. За тестото разбийте яйцата в купа, заедно със захарта, докато побелеят. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Затоплете млякото и маслото леко в касерола на котлона и налейте към яйчената смес, разбийте отново. Накрая добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре, до получаването на еднородна смес.

2. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и ги разпределете кексовата смес в тях. Печете мъфините до готовност - 12 минути. Охладете ги.

3. За крема разтворете нишестето в малко от студеното мляко. Загрейте останалото мляко и захарта. Разбийте жълтъците с разтвореното нишесте, захарта и бурбонската ванилова захар. 

4. Смесете горещото мляко с жълтъчената смес. Гответе на умерен огън, докато се получи гъст крем. Прехвърлете го в купа, покрийте с фолио, за да не хваща кора и охладете. След това разбийте и прехвърлете в пош.

6. За глазурата кипнете сметаната и я налейте върху накълцания шоколад, добавете и маслото. Разбъркайте докато шоколадът и маслото се разтопят напълно, а сместа стане гладка и лъскава.

7. Разрежете мъфините напречно на две неравни части. Слепете ги с крем, отгоре също сложете малко крем.

8. Полейте готовите мъфини с глазурата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора