Начин на приготвяне:

1. За тестото разбийте яйцата в купа, заедно със захарта, докато побелеят. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Затоплете млякото и маслото леко в касерола на котлона и налейте към яйчената смес, разбийте отново. Накрая добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре, до получаването на еднородна смес.

2. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и ги разпределете кексовата смес в тях. Печете мъфините до готовност - 12 минути. Охладете ги.

3. За крема разтворете нишестето в малко от студеното мляко. Загрейте останалото мляко и захарта. Разбийте жълтъците с разтвореното нишесте, захарта и бурбонската ванилова захар. 

4. Смесете горещото мляко с жълтъчената смес. Гответе на умерен огън, докато се получи гъст крем. Прехвърлете го в купа, покрийте с фолио, за да не хваща кора и охладете. След това разбийте и прехвърлете в пош.

6. За глазурата кипнете сметаната и я налейте върху накълцания шоколад, добавете и маслото. Разбъркайте докато шоколадът и маслото се разтопят напълно, а сместа стане гладка и лъскава.

7. Разрежете мъфините напречно на две неравни части. Слепете ги с крем, отгоре също сложете малко крем.

8. Полейте готовите мъфини с глазурата.

Продукти

За глазурата:

  • 100 г натурален шоколад 85%
  • 100 мл течна животинска сметана
  • 40 г краве масло

За крема:

  • 300 мл прясно мляко
  • 100 г захар
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 10 г бурбонска ванилова захар

  • 350 г брашно
  • 3 яйца
  • 190 г захар
  • 200 мл прясно мляко
  • 50 г краве масло
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол

Свързани рецепти