Пилешки „пуканки“ с млечен сос
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за много бързи пилешки хапки, приготвени в уред за готвене с горещ въздух. Късчетата месо се овкусяват с подправки и се овалват в пресни хлебни трохи и пармезан.
Продукти
- 500 г пилешко филе
- 400 г бял хляб (стар)
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сушен чесън
- 1/2 ч.л. суха мащерка
- 2 с.л. зехтин
- 3 яйца
- 60 г пармезан
- 150–200 г брашно за овалване
- сол на вкус
- За соса:
- 200 г гъсто кисело мляко
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. мед
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
- 100 г микс зелени салати за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете месото на кубчета и го овкусете с риган, сушен чесън, червен пипер, мащерка, сол и зехтин. Оставете го в хладилник за 30 минути.
- 2. Сложете хляба в блендер и го смелете на трохи. Изсипете ги в плитка тава и ги запечете във фурна на 180 градуса за около 8 минути. Извадете и охладете. Разбъркайте трохите с настъргания пармезан.
- 3. Оваляйте пилешкото в брашно, потопете в разбити яйца и покрийте с галета и пармезан. Сгответе хапките в еър фрайър (Airfryer) за 10-15 минути или ги изпържете в тиган на маслена баня.
- 4. Направете соса, като смесите киселото мляко със стрития на паста с малко сол чесън, меда и горчицата. Сервирайте хапките със соса и микс от зелени салати.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби