Пилешки „пуканки“ с млечен сос
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за много бързи пилешки хапки, приготвени в уред за готвене с горещ въздух. Късчетата месо се овкусяват с подправки и се овалват в пресни хлебни трохи и пармезан.
Продукти
- 500 г пилешко филе
- 400 г бял хляб (стар)
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сушен чесън
- 1/2 ч.л. суха мащерка
- 2 с.л. зехтин
- 3 яйца
- 60 г пармезан
- 150–200 г брашно за овалване
- сол на вкус
- За соса:
- 200 г гъсто кисело мляко
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. мед
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
- 100 г микс зелени салати за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете месото на кубчета и го овкусете с риган, сушен чесън, червен пипер, мащерка, сол и зехтин. Оставете го в хладилник за 30 минути.
- 2. Сложете хляба в блендер и го смелете на трохи. Изсипете ги в плитка тава и ги запечете във фурна на 180 градуса за около 8 минути. Извадете и охладете. Разбъркайте трохите с настъргания пармезан.
- 3. Оваляйте пилешкото в брашно, потопете в разбити яйца и покрийте с галета и пармезан. Сгответе хапките в еър фрайър (Airfryer) за 10-15 минути или ги изпържете в тиган на маслена баня.
- 4. Направете соса, като смесите киселото мляко със стрития на паста с малко сол чесън, меда и горчицата. Сервирайте хапките със соса и микс от зелени салати.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Донал Скиан
Хлебчета на пара с пържено пиле
Рецепти Силвия Колока
Пиле по ловджийски
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели