1. Смесете смляната свинска плешка със сол, семената от резене, накълцания чесън, пушения червен пипер, черен пипер и виното. Разбъркайте хубаво и оставете да престои поне една нощ.

2. Нарежете лука на едро, накълцайте чесъна, а чушките нарежете на ивички. Доматите нарежете на големи кубчета.

3. В тиган на умерен огън загрейте зехтина и сложете от овкусената кайма.

4. Щом месото се запържи, го извадете и на негово място сотирайте чушките, лука и чесъна.

5. След това добавете доматите, разбъркайте. Върнете месото. Овкусете с листенцата мащерка, ригана и, ако е нужно, посолете.

6. Дръпнете от котлона след около 30 секунди – доматите не трябва да се готвят, а по-скоро да се затоплят и да пуснат малко сок.

7. Сервирайте с хубав хляб с дебела кора.

Продукти

  • За наденичките:
  • 500 г свинска  плешка без кост (500 г смляно месо от плешка)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. семена резене
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/3 ч.л. смлян черен пипер
  • 50 мл бяло вино
  • За зеленчуците:
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 домата
  • 2 стръка мащерката
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • 30 мл зехтин
  • сол на вкус
  • хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички