Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник 30 май от 11:30 | Понеделник 30 май от 16:30

Начин на приготвяне:

1. Сложете измитите лимони в касерола и ги залейте със студена вода. Кипнете и изсипете водата. Налейте отново студена вода и пак кипнете. Повторете още поне два пъти. Оставете ги да врат 1 час и 10–15 минути.

2. След това разполовете лимоните, отстранете семките и ги пюрирайте заедно с кората.

3. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.

4. Прибавете киселото мляко, пюрираните лимони и зехтина и отново разбийте.

5. Разбъркайте брашното със солта.

6. Изсипете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.

7. Намажете форма за кекс с подвижно дъно с масло и поръсете с брашно. Изсипете тестото в нея.

8. Печете кейка на 170 градуса до готовност – 40 минути или докато клечката, с която проверявате, излезе чиста.

9. Охладете и поръсете с пудра захар.

 

 

Продукти

  • 3 органични лимона
  • 300 г брашно за кекс
  • 100 г кисело мляко
  • 300 г захар
  • 3 яйца (размер L)
  • 80 мл зехтин
  • 1 щипка сол
  • масло за намазване
  • брашно за поръсване
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти