Лимонов кейк
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сложете измитите лимони в касерола и ги залейте със студена вода. Кипнете и изсипете водата. Налейте отново студена вода и пак кипнете. Повторете още поне два пъти. Оставете ги да врат 1 час и 10–15 минути.
2. След това разполовете лимоните, отстранете семките и ги пюрирайте заедно с кората.
3. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
4. Прибавете киселото мляко, пюрираните лимони и зехтина и отново разбийте.
5. Разбъркайте брашното със солта.
6. Изсипете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.
7. Намажете форма за кекс с подвижно дъно с масло и поръсете с брашно. Изсипете тестото в нея.
8. Печете кейка на 170 градуса до готовност – 40 минути или докато клечката, с която проверявате, излезе чиста.
9. Охладете и поръсете с пудра захар.
Продукти
- 3 органични лимона
- 300 г брашно за кекс
- 100 г кисело мляко
- 300 г захар
- 3 яйца (размер L)
- 80 мл зехтин
- 1 щипка сол
- масло за намазване
- брашно за поръсване
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска