Бъркани яйца със саздърма
Рецепта от: Стоян и Лора
Този аламинут е вкусен и засищащ. Необходими са ви само яйца и саздърма. За разкош добавете пресен лук и пресни домати.
Продукти
- 6 яйца
- 250 г телешка саздърма
- 50 г краве масло
- 2 домата
- 3 стръка пресен лук
- 1/4 ч.л. пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- хляб с квас за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете доматите от семките. Нарежете ги на малки кубчета. Наситнете магданоза.
- 2. Натрошете или нарежете саздърмата.
- 3. Загрейте маслото и в него на умерен огън запържете саздърмата. Увеличете силата на огъня, добавете яйцата и бъркайте внимателно – не трябва да се получав хомогенна смес.
- 4. Овкусете със сол, пушен червен пипер и черен пипер. Разбъркайте внимателно.
- 5. Когато е готово, поръсете с наситнен пресен лук и дръпнете от огъня.
- 6. Поднесете с нарязани на кубчета домати и хляб с квас.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Испански омлет
Рецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пърженица с печени чушки
Рецепти Стоян и Лора
Яйчена салата
Рецепти Стоян и Лора
Яйца с винен сос
Рецепти Лиса Фокнър
Царевични палачинки в стил Сидни
Рецепти Джон Тород
Яйца по турски с хляб роти
Рецепти Адам Лайо
Тост с кая, полусварени яйца и хайнанско кафе
Рецепти Марк Мориарти
Шакшука с чоризо
Рецепти Марк Мориарти
Класически омлет