Този аламинут е вкусен и засищащ. Необходими са ви само яйца и саздърма. За разкош добавете пресен лук и пресни домати.

Продукти

  • 6 яйца
  • 250 г телешка саздърма
  • 50 г краве масло
  • 2 домата
  • 3 стръка пресен лук
  • 1/4 ч.л. пушен червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • хляб с квас за сервиране

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете доматите от семките. Нарежете ги на малки кубчета. Наситнете магданоза.
  • 2. Натрошете или нарежете саздърмата.
  • 3. Загрейте маслото и в него на умерен огън запържете саздърмата. Увеличете силата на огъня, добавете яйцата и бъркайте внимателно – не трябва да се получав хомогенна смес.
  • 4. Овкусете със сол, пушен червен пипер и черен пипер. Разбъркайте внимателно.
  • 5. Когато е готово, поръсете с наситнен пресен лук и дръпнете от огъня.
  • 6. Поднесете с нарязани на кубчета домати и хляб с квас.

Свързани рецепти

Виж всички