Италианска сватбена супа
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете и нарежете на дребни кубчета лука, целината, морковите и чесъна.
2. В тенджера загрейте зехтина за супата и запържете за кратко нарязаните зеленчуци.
3. Налейте бульона, посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат. Налейте около 1 л вода и оставете да ври на умерен огън.
4. За топчетата смесете каймата с настъргания пармезан и яйцето. Посолете, добавете стрития на паста чесън, галетата и накълцания магданоз.
5. Оформете малки кюфтенца и ги запържете за кратко в загрят зехтин до полуготовност.
6. Сложете кюфтенцата и кускуса във врящата супа и оставете на огъня, докато се сготвят и те.
7. Прибавете листенцата спанак и дръпнете от котлона. Преди сервиране, по желание поръсете с още настърган пармезан и капки зехтин.
Продукти
- 3 стръка стеблена целина
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1–2 скилидки чесън
- 100 г кускус
- 1 л пилешки бульон
- 1 шепа спанак
- 50 мл зехтин
- сол на вкус
- За топчетата:
- 400 г кайма смес
- 1 яйце
- 50 г сирене Пармезан
- 3 с.л. галета
- 2 стръка магданоз
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус