1. Почистете и нарежете на дребни кубчета лука, целината, морковите и чесъна.

2. В тенджера загрейте зехтина за супата и запържете за кратко нарязаните зеленчуци.

3. Налейте бульона, посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат. Налейте около 1 л вода и оставете да ври на умерен огън.

4. За топчетата смесете каймата с настъргания пармезан и яйцето. Посолете, добавете стрития на паста чесън, галетата и накълцания магданоз.

5. Оформете малки кюфтенца и ги запържете за кратко в загрят зехтин до полуготовност.

6. Сложете кюфтенцата и кускуса във врящата супа и оставете на огъня, докато се сготвят и те.

7.  Прибавете листенцата спанак и дръпнете от котлона. Преди сервиране, по желание поръсете с още настърган пармезан и капки зехтин.

 

Продукти

  • 3 стръка стеблена целина
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1–2 скилидки чесън
  • 100 г кускус
  • 1 л пилешки бульон
  • 1 шепа спанак
  • 50 мл зехтин
  • сол на вкус
  • За топчетата:
  • 400 г кайма смес
  • 1 яйце
  • 50 г сирене Пармезан
  • 3 с.л. галета
  • 2 стръка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус
  • зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички