Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Сложете в касерола маслото, захарта, какаото и половината прясно мляко. Гответе на слаб огън, като бъркате, докато захарта се разтвори. Махнете от котлона и налейте останалото мляко.
  2. В купа изсипете брашното, канелата и бакпулвера, отделно разбийте яйцата.
  3. Налейте към брашното какаовата смес (не трябва да е гореща), яйцата и разбъркайте хубаво.
  4. Намажете добре керамична форма за печене с масло и изсипете сместа в нея.
  5. За соса в съд загрейте захарта, какаото, водата и ромът, бъркайте докато захарта и какаото се разтворят.
  6. С тази смес залейте тестото във формата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Извадете от фурната и оставете на стайна температура за около 10 минути.
  7. Сервирайте десерта топъл, по желание гарниран с бита сметана или с топка сладолед.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

150 г краве масло

180 г пудра захар

300 мл прясно мляко

300 г брашно

60 г какао

1 пакетче бакпулвер

3 яйца

1 ч.л. канела

 

За соса:

250 мл вода

60 г какао

180 г захар

50 мл ром

Свързани рецепти