Топъл шоколадов пудинг с ром и канела
Рецепта от: Стоян и Лора
Един много подходящ десерт за коледните вечери! Поднесете с бита сметана или сладолед за разкош.
Продукти
- 150 г краве масло
- 180 г пудра захар
- 300 мл прясно мляко
- 300 г брашно
- 60 г какао
- 1 пакетче бакпулвер
- 3 яйца
- 1 ч.л. канела
- За соса:
- 250 мл вода
- 60 г какао
- 180 г захар
- 50 мл ром
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете в касерола маслото, захарта, какаото и половината прясно мляко. Гответе на слаб огън, като бъркате, докато захарта се разтвори. Махнете от котлона и налейте останалото мляко.
- 2. В купа изсипете брашното, канелата и бакпулвера, отделно разбийте яйцата.
- 3. Налейте към брашното какаовата смес (не трябва да е гореща), яйцата и разбъркайте хубаво.
- 4. Намажете добре керамична форма за печене с масло и изсипете сместа в нея.
- 5. За соса в съд загрейте захарта, какаото, водата и ромът, бъркайте докато захарта и какаото се разтворят.
- 6. С тази смес залейте тестото във формата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Извадете от фурната и оставете на стайна температура за около 10 минути.
- 7. Сервирайте десерта топъл, по желание гарниран с бита сметана или с топка сладолед.
- *Печете във фурна с включен вентилатор.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж