Топъл шоколадов пудинг с ром и канела
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сложете в касерола маслото, захарта, какаото и половината прясно мляко. Гответе на слаб огън, като бъркате, докато захарта се разтвори. Махнете от котлона и налейте останалото мляко.
2. В купа изсипете брашното, канелата и бакпулвера, отделно разбийте яйцата.
3. Налейте към брашното какаовата смес (не трябва да е гореща), яйцата и разбъркайте хубаво.
4. Намажете добре керамична форма за печене с масло и изсипете сместа в нея.
5. За соса в съд загрейте захарта, какаото, водата и ромът, бъркайте докато захарта и какаото се разтворят.
6. С тази смес залейте тестото във формата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Извадете от фурната и оставете на стайна температура за около 10 минути.
7. Сервирайте десерта топъл, по желание гарниран с бита сметана или с топка сладолед.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 150 г краве масло
- 180 г пудра захар
- 300 мл прясно мляко
- 300 г брашно
- 60 г какао
- 1 пакетче бакпулвер
- 3 яйца
- 1 ч.л. канела
- За соса:
- 250 мл вода
- 60 г какао
- 180 г захар
- 50 мл ром
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни