Един много подходящ десерт за коледните вечери! Поднесете с бита сметана или сладолед за разкош.

Продукти

  • 150 г краве масло
  • 180 г пудра захар
  • 300 мл прясно мляко
  • 300 г брашно
  • 60 г какао
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. канела
  • За соса:
  • 250 мл вода
  • 60 г какао
  • 180 г захар
  • 50 мл ром

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете в касерола маслото, захарта, какаото и половината прясно мляко. Гответе на слаб огън, като бъркате, докато захарта се разтвори. Махнете от котлона и налейте останалото мляко.
  • 2. В купа изсипете брашното, канелата и бакпулвера, отделно разбийте яйцата.
  • 3. Налейте към брашното какаовата смес (не трябва да е гореща), яйцата и разбъркайте хубаво.
  • 4. Намажете добре керамична форма за печене с масло и изсипете сместа в нея.
  • 5. За соса в съд загрейте захарта, какаото, водата и ромът, бъркайте докато захарта и какаото се разтворят.
  • 6. С тази смес залейте тестото във формата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Извадете от фурната и оставете на стайна температура за около 10 минути.
  • 7. Сервирайте десерта топъл, по желание гарниран с бита сметана или с топка сладолед.
  • *Печете във фурна с включен вентилатор.

Свързани рецепти

Виж всички