1. Разбъркайте млякото със сока от лимон. Прибавете рибения и лютия сос. Разбъркайте и оставете сместа на стайна температура за 30 минути, за да се получи мътеница.

2. Половината от брашното разбъркайте с червения пипер, сушения чесън, ригана и черния пипер.

3. Пилето нарежете на парчета овкусете със сол и пипер и оваляйте в подправеното брашно.

4. След това потопете пилето в мътеницата и оставете да се маринова за минимум 4 часа. Най-добре за една нощ.

5. След това извадете пилето от марината и оваляте в останалото брашно разбъркано с бакпулвера и царевичното нишесте.

6. Изпържете пилето на порции в тиган с дебело дъно, на маслена баня, до златисто (при температура от около 170 градуса). Извадете върху скара.

Продукти

  • 1 цяло пиле
  • 1 л пълномаслено прясно мляко
  • 1 лимон, сок
  • 1 с.л. рибен сос
  • 2 с.л. лют сос
  • 600 г брашно
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 ч.л. сух чесън
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 50 г царевично нишесте
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • олио за пържене на маслена баня
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички