Пържено пиле
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разбъркайте млякото със сока от лимон. Прибавете рибения и лютия сос. Разбъркайте и оставете сместа на стайна температура за 30 минути, за да се получи мътеница.
2. Половината от брашното разбъркайте с червения пипер, сушения чесън, ригана и черния пипер.
3. Пилето нарежете на парчета овкусете със сол и пипер и оваляйте в подправеното брашно.
4. След това потопете пилето в мътеницата и оставете да се маринова за минимум 4 часа. Най-добре за една нощ.
5. След това извадете пилето от марината и оваляте в останалото брашно разбъркано с бакпулвера и царевичното нишесте.
6. Изпържете пилето на порции в тиган с дебело дъно, на маслена баня, до златисто (при температура от около 170 градуса). Извадете върху скара.
Продукти
- 1 цяло пиле
- 1 л пълномаслено прясно мляко
- 1 лимон, сок
- 1 с.л. рибен сос
- 2 с.л. лют сос
- 600 г брашно
- 1 с.л. червен пипер
- 2 ч.л. сух чесън
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. черен пипер
- 50 г царевично нишесте
- 2 ч.л. бакпулвер
- олио за пържене на маслена баня
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне