Начин на приготвяне:

  1. Разбъркайте киселото мляко със сол на вкус и го сложете в тензух. Отцедете го за 1-2 дни в хладилник. След това, ако има нужда добавете още сол. Овкусете със сух чесън.
  2. Накъсайте хляба на едри парчета в тава, полейте ги със зехтин, поръсете със заатар, разбъркайте и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете, докато станат златисти и хрупкави - около 10 минути. Извадете и охладете.
  3. Накълцайте ядките и ги смесете с подправката заатар и наситнена мента.
  4. Сложете лабнето в дълбока чиния и го поръсете с ароматната смес, залейте със студено пресован зехтин. Поднесете с хрупкавия хляб.

 

Продукти

  • 1,5 кг кисело мляко
  • 100 г белени шамфъстъци
  • 2 стръка мента
  • 1 с.л. заатар
  • 60 мл студено пресован зехтин
  • 1/2 ч.л. сух чесън
  • сол на вкус

 

За хляба:

  • 1 пакет хляб лаваш
  • зехтин
  • заатар за поръсване

Свързани рецепти