Конфитюр от кайсии с кардамон и джинджифил
Рецепта от: Стоян и Лора
Количеството кайсии за конфитюра е 2 кг, затова използвайте желираща захар "Захира" 2:1 XXL. Този вид захар позволява преработка на 2 кг плодове в един процес на готвене, само за 4 минути.
Продукти
- 2 кг кайсии
- 1 кг желираща захар "Захира" 2:1
- 1-2 ч.л. смлян джинджифил
- 10 шушулки кардамон
Начин на приготвяне:
- 1. Направете кръстче на всяка кайсия с нож. След това ги бланширайте за няколко секунди във вряща вода. Прехвърлете ги в купа с вода и лед.
- 2. Обелете ги и махнете костилките. Нарежете ги на кубчета.
- 3. Смесете със захарта за конфитюр. Изчакайте 20-30 минути и след това ги намачкайте с преса за картофи.
- 4. Добавете джинджифила и предварително счуканите шушулки кардамон.
- 5. Сложете на котлона и разбърквайте през няколко секунди докато сместа заври. Варете 4 минути и свалете от котлона.
- 6. Разпределете в предварително стерилизирани буркани. Затворете и обърнете надолу.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Сладко от ягоди с портокал и амарето
Рецепти Примож Долничар
Мармалад от боровинки и мармалад от малини
Рецепти Нина Бабич
Конфитюр от ягоди с ванилия и черен пипер
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки