Количеството кайсии за конфитюра е 2 кг, затова използвайте желираща захар "Захира" 2:1 XXL. Този вид захар позволява преработка на 2 кг плодове в един процес на готвене, само за 4 минути.

Продукти

  • 2 кг кайсии
  • 1 кг желираща захар "Захира" 2:1
  • 1-2 ч.л. смлян джинджифил
  • 10 шушулки кардамон

Начин на приготвяне:

  • 1. Направете кръстче на всяка кайсия с нож. След това ги бланширайте за няколко секунди във вряща вода. Прехвърлете ги в купа с вода и лед.
  • 2. Обелете ги и махнете костилките. Нарежете ги на кубчета.
  • 3. Смесете със захарта за конфитюр. Изчакайте 20-30 минути и след това ги намачкайте с преса за картофи.
  • 4. Добавете джинджифила и предварително счуканите шушулки кардамон.
  • 5. Сложете на котлона и разбърквайте през няколко секунди докато сместа заври. Варете 4 минути и свалете от котлона.
  • 6. Разпределете в предварително стерилизирани буркани. Затворете и обърнете надолу.

Свързани рецепти

Виж всички