Това е рецепта за лесна, вкусна и питателна супа с телешко. Лютите чушки добавят пикантност, която прави супата още по-ободряваща.

Продукти

  • 500 г телешки вайсбрат
  • 2 моркова
  • 150 г глава целина
  • 1 зелена чушка
  • 3 люти чушки
  • стеблата от 1 връзка магданоз
  • 2–3 картофа
  • 2 домата
  • 30 мл олио
  • 2 с.л. брашно
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете телешкото на сравнително малки кубчета.
  • 2. Обелете моркова и го нарежете на кръгчета. Наситнете целината и стеблата от магданоз.
  • 3. В тенджера загрейте олиото и в него задушете месото със 150 мл вода и щипка сол под капак.
  • 4. Добавете морковите, стеблата магданоз и целината. Гответе под капак 10-15 минути.
  • 5. Почистете всички чушки и ги нарежете на ситно, а картофите и лука – на кубчета. Разбъркайте ги с брашното и червения пипер. Добавете ги в тенджерата.
  • 6. След 2-3 минути налейте вода, около 1,2 л и прибавете дафиновите листа, черния пипер и сол на вкус.
  • 7. Сложете и доматите, обелени и нарязани на кубчета.
  • 8. Варете на слаб огън под капак до готовност – около час.

Свързани рецепти

Виж всички