Лютива супа с телешко
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за лесна, вкусна и питателна супа с телешко. Лютите чушки добавят пикантност, която прави супата още по-ободряваща.
Продукти
- 500 г телешки вайсбрат
- 2 моркова
- 150 г глава целина
- 1 зелена чушка
- 3 люти чушки
- стеблата от 1 връзка магданоз
- 2–3 картофа
- 2 домата
- 30 мл олио
- 2 с.л. брашно
- 2 дафинови листа
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете телешкото на сравнително малки кубчета.
- 2. Обелете моркова и го нарежете на кръгчета. Наситнете целината и стеблата от магданоз.
- 3. В тенджера загрейте олиото и в него задушете месото със 150 мл вода и щипка сол под капак.
- 4. Добавете морковите, стеблата магданоз и целината. Гответе под капак 10-15 минути.
- 5. Почистете всички чушки и ги нарежете на ситно, а картофите и лука – на кубчета. Разбъркайте ги с брашното и червения пипер. Добавете ги в тенджерата.
- 6. След 2-3 минути налейте вода, около 1,2 л и прибавете дафиновите листа, черния пипер и сол на вкус.
- 7. Сложете и доматите, обелени и нарязани на кубчета.
- 8. Варете на слаб огън под капак до готовност – около час.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи