Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник, 28 септември от 03:30 | Понеделник, 28 септември от 03:55

Начин на приготвяне:

  1. Настържете кората на портокалите. След това ги обелете и пюрирайте месестата част. Прибавете настърганите кори. Трябва да имате 200 мл пасирани портокали.
  2. Смелете бадемите в блендер и ги смесете с бакпулвера.
  3. Разбийте яйцата със захарта и зехтина с миксер до побеляване. Добавете пюрираните плодове и сухите съставки към яйчената смес. Разбъркайте с шпатула до хомогенизиране.
  4. Изсипете във форма с подвижно дъно (диаметър 26 см), предварително застлана с пергаментова хартия. Печете в загрята на 160 градуса фурна за около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади.
  5. За сиропа изсипете в касерола сока от портокалите, 150 мл вода, захарта и анасона. Гответе на умерен огън до получаването на сироп. Дръпнете от котлона и прибавете ликьора. Залейте кейка с горещия сироп.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

4 яйца

150 г захар

250 г филирани бадеми

2 портокала

100 мл студено пресован зехтин

2 ч.л. бакпулвер

За сиропа:

150 г захар

2 портокала

1 бр. звездовиден анасон

2 с.л. портокалов ликьор

Свързани рецепти