• Безглутенова фокача със смокини и сиренеРецепти
    Безглутенова фокача със смокини и сирене

    Тестото за фокачата е с мая, затова трябва да предвидите около 2-3 часа допълнително време за втасването му. Фокачата със смокини се пече върху предварително загрята плоча във фурната и докато е още т...

  • Шоколадово брауни с печени ягодиРецепти
    Шоколадово брауни с печени ягоди

    Това брауни се отличава по две неща от класическото -  с кокосово брашно е, т.е. е безглутеново и се приготвя на скара. Поднася се с печени ягоди на шишче, поръсени с черни пипер.

  • Карамелизиран бананов сплит с кокосов кремРецепти
    Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем

    Лесен десерт, който не съдържа нито глутен, нито лактоза. Бананите се поръсват със захар и се запичат на скара. Поднасят се леден кокосово-лимонов крем, фъстъци и мед.

  • Печени свински ребра със зеленчуков пастетРецепти
    Печени свински ребра със зеленчуков пастет

    За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...

  • Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипсРецепти
    Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс

    Тази богата салата изисква предварителни приготовления. За да се захароса тиквата, тя първо трябва да се вари в захарен сироп, а след това да се изсуши във фурната за поне 6 часа. Ябълковият чипс също...

  • Шоколадови кокосови орехиРецепти
    Шоколадови кокосови орехи

    Предлагаме ви рецепта за малко приложно изкуство в кухнята. За да оформите черупката на шоколадовите кокосови орехи, ще ви трябват празни шоколадови яйца. След като се оформят подобаващо, шоколадовите...

  • Терин от сьомга и аспержиРецепти
    Терин от сьомга и аспержи

    Съчетанието от сьомга, аспержи, крем-сирене и масло е преди всичко много вкусно. Поднесено във формата на терин, това предястие или основно е наистина ефектно.

  • Шоколадово-портокалова панакотаРецепти
    Шоколадово-портокалова панакота

    Това е рецепта за изкусителен и лесен за приготвяне десерт - панакота. Кремът е с наситен шоколадов и портокалов вкус, а за да придобие идеална форма, се добавя желатин.