Истинска селска баница! Тестото за корите се приготвя с оцет, а плънката е от задушен праз, запържен бекон и сирене.

Продукти

  • 3 връзки праз
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 ч.л. червен пипер
  • 330 г краве сирене
  • 350 г пушен бекон
  • 100 г свинска мас 0.25 ч.л. семена кимион сол и черен пипер на вкус
  • За тестото:
  • 500 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете праза и чесъна на ситно иги задушете под капак в половината от маста и 50 мл вода, докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади. Поръсете с кима и червения пипер и разбъркайте.
  • 2. Нарежете бекона на кубчета и го пуснете в студен тиган без мазнина. Загрейте съда и пържете бекона, докато стане златист. Охладете го.
  • 3. Разбъркайте брашното със солта. Налейте около 250 мл хладка вода и оцета. Замесете гладко тесто. Оставете го да почине за около 30 минути, увито във фолио за свежо съхранение.
  • 4. Разделете тестото на 6 топки и от всяка топка върху набрашнен плот разточете тънка кора. 
  • 5. Всяка кора поръсете с праз, бекон и натрошено сирене. Завийте рула с помощта на кърпа.
  • 6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Рулата завийте като охлюв в намазана с мас тава. Намажете и отгоре с останалата разтопена мас.
  • 7. Изпечете баницата до златисто - за 30 минути.
  • 8. Извадете от фурната и покрийте с кърпа за 15-20 минути.

Свързани рецепти

Виж всички