Пица „Салата“
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За тестото смесете в купа брашното и солта и прибавете затоплената вода, захарта и сухата мая. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса, като го покриете с фолио.
2. Разбъркайте крем сиренето, сметаната и сол на вкус в купа.
3. Загрейте фурната на 250 градуса и сложете в нея плитка тава да се загрява.
4. Разделете тестото на две части. Разточете ги на тънки кори.
5. Сложете ги върху хартия за печене, намажете с белия крем и поръсете с настъргана моцарела. Запечете за кратко във фурната до готовност (5–10 минути).
6. Извадете и поръсете с накъсано прошуто кото. Отгоре подредете листните зеленчуци, овкусени леко със зехтин, сол и лимонов сок. Декорирайте с разрязани на две чери домати.
Съвет: По желание полейте с капки балсамов оцет.
Продукти
- За тестото:
- 350 г брашно за пица
- 1 пакетче суха мая (7 г)
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 250 мл вода
- брашно за замесване и поръсване
- За намазване:
- 125 г крем сирене
- 2 с.л. заквасена сметана
- сол на вкус
- За поръсване:
- 250 г моцарела за пица
- 150 г прошуто кото
- 50 г рукола
- 50 г бейби спанак
- 1/2 салата дъбов лист
- 150 г чери домати (цветен микс)
- зехтин, лимонов сок и сол за салатата
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове