1. За тестото смесете в купа брашното и солта и прибавете затоплената вода, захарта и сухата мая. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса, като го покриете с фолио.

2. Разбъркайте крем сиренето, сметаната и сол на вкус в купа.

3. Загрейте фурната на 250 градуса и сложете в нея плитка тава да се загрява.

4. Разделете тестото на две части. Разточете ги на тънки кори.

5. Сложете ги върху хартия за печене, намажете с белия крем и поръсете с настъргана моцарела. Запечете за кратко във фурната до готовност (5–10 минути).

6. Извадете и поръсете с накъсано прошуто кото. Отгоре подредете листните зеленчуци, овкусени леко със зехтин, сол и лимонов сок. Декорирайте с разрязани на две чери домати.

 

Съвет: По желание полейте с капки балсамов оцет.

Продукти

  • За тестото:
  • 350 г брашно за пица
  • 1 пакетче суха мая (7 г)
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 250 мл вода
  • брашно за замесване и поръсване
  • За намазване:
  • 125 г крем сирене
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • сол на вкус
  • За поръсване:
  • 250 г моцарела за пица
  • 150 г прошуто кото
  • 50 г рукола
  • 50 г бейби спанак
  • 1/2 салата дъбов лист
  • 150 г чери домати (цветен микс)
  • зехтин, лимонов сок и сол за салатата

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички