Предаване: Бон АпетиГледайте в: Събота, 30 май, 00:00 | Събота, 30 май, 11:30

Начин на приготвяне:

  1. За качамака налейте млякото в касерола и прибавете маслото, листенца мащерка и сол. Щом кипне, изсипете царевичния грис и бъркайте, докато се сгъсти.
  2. Когато е готов, дръпнете от котлона и прехвърлете сместа в намазана със зехтин тава, заравнете и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади.
  3. Накълцайте чесъна и го смесете с наситнените чушки. Овкусете със зехтин, сол и наситнен босилек.
  4. Охладеният качамак нарежете на парчета и по запържете в загрят зехтин тиган до златисто от двете страни.
  5. Гарнирайте всяко парче качамак с чушки. Поръсете с натрошено сирене и сервирайте.

 

Продукти

100 г царевичен грис за качамак (инстантен)

400 мл прясно мляко

30 г краве масло

2 стръка мащерка

зехтин за намазване

сол на вкус

 

За гарниране:

4 печени червени чушки

60 г краве сирене

1 скилидка чесън

2-3 стръка босилек

2 с.л. студено пресован зехтин

сол на вкус

Свързани рецепти