Кростини от полента с чушки и сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
- За качамака налейте млякото в касерола и прибавете маслото, листенца мащерка и сол. Щом кипне, изсипете царевичния грис и бъркайте, докато се сгъсти.
- Когато е готов, дръпнете от котлона и прехвърлете сместа в намазана със зехтин тава, заравнете и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади.
- Накълцайте чесъна и го смесете с наситнените чушки. Овкусете със зехтин, сол и наситнен босилек.
- Охладеният качамак нарежете на парчета и по запържете в загрят зехтин тиган до златисто от двете страни.
- Гарнирайте всяко парче качамак с чушки. Поръсете с натрошено сирене и сервирайте.
Продукти
- 100 г царевичен грис за качамак (инстантен)
- 400 мл прясно мляко
- 30 г краве масло
- 2 стръка мащерка
- зехтин за намазване
- сол на вкус
- За гарниране:
- 4 печени червени чушки
- 60 г краве сирене
- 1 скилидка чесън
- 2-3 стръка босилек
- 2 с.л. студено пресован зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони