1. За качамака налейте млякото в касерола и прибавете маслото, листенца мащерка и сол. Щом кипне, изсипете царевичния грис и бъркайте, докато се сгъсти.
  2. Когато е готов, дръпнете от котлона и прехвърлете сместа в намазана със зехтин тава, заравнете и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади.
  3. Накълцайте чесъна и го смесете с наситнените чушки. Овкусете със зехтин, сол и наситнен босилек.
  4. Охладеният качамак нарежете на парчета и по запържете в загрят зехтин тиган до златисто от двете страни.
  5. Гарнирайте всяко парче качамак с чушки. Поръсете с натрошено сирене и сервирайте.

 

Продукти

  • 100 г царевичен грис за качамак (инстантен)
  • 400 мл прясно мляко
  • 30 г краве масло
  • 2 стръка мащерка
  • зехтин за намазване
  • сол на вкус
  • За гарниране:
  • 4 печени червени чушки
  • 60 г краве сирене
  • 1 скилидка чесън
  • 2-3 стръка босилек
  • 2 с.л. студено пресован зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички