Предаване: Бон АпетиГледайте в: Неделя, 25 октомври от 03:25 | Неделя, 25 октомври от 03:50

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете месото на много тънки филии напречно на мускулатурата. Поръсете го със содата и налейте 2-3 с.л. вода. Разбъркайте и оставете за 2 часа. Измийте месото хубаво под течаща вода и го отцедете. Залейте го с половината от соса терияки и го оставете да се маринова за 30 минути.
  2. Накъсайте броколите на малки розички. Моркова обелете и нарежете косо. Бланширайте зеленчуците за 3-4 минути в кипяща подсолена вода. Шокирайте ги в леденостудена вода.
  3. Загрейте олиото и запържете в него чесъна, нарязан на ситно. Добавете месото и след минута пуснете зеленчуците. Щом започнат да се карамелизират, деглазирайте с виното.
  4. Когато се изпари алкохола, налейте останалия сос терияки и гответе, докато се сгъсти.
  5. Поднесете ястието, поръсено със сусам и наситнен пресен лук.

Съвети:

За да нарежете месото по-лесно натънко, сложете го във фризера за около час.

Ястието може да се поднесе с нудли или ориз.

Продукти

300 г телешки шол

1/2 ч.л. сода бикарбонат

100 мл сос „Терияки“

1 морков

1 малка глава броколи

1 скилидка чесън

50 мл бяло вино

30 мл олио

2 стръка пресен лук

1 ч.л. сусам

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти