1. Нарежете месото на много тънки филии напречно на мускулатурата. Поръсете го със содата и налейте 2-3 с.л. вода. Разбъркайте и оставете за 2 часа. Измийте месото хубаво под течаща вода и го отцедете. Залейте го с половината от соса терияки и го оставете да се маринова за 30 минути.
  2. Накъсайте броколите на малки розички. Моркова обелете и нарежете косо. Бланширайте зеленчуците за 3-4 минути в кипяща подсолена вода. Шокирайте ги в леденостудена вода.
  3. Загрейте олиото и запържете в него чесъна, нарязан на ситно. Добавете месото и след минута пуснете зеленчуците. Щом започнат да се карамелизират, деглазирайте с виното.
  4. Когато се изпари алкохола, налейте останалия сос терияки и гответе, докато се сгъсти.
  5. Поднесете ястието, поръсено със сусам и наситнен пресен лук.

Съвети:

За да нарежете месото по-лесно натънко, сложете го във фризера за около час.

Ястието може да се поднесе с нудли или ориз.

Продукти

  • 300 г телешки шол
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 100 мл сос „Терияки“
  • 1 морков
  • 1 малка глава броколи
  • 1 скилидка чесън
  • 50 мл бяло вино
  • 30 мл олио
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 ч.л. сусам
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички