Сотирано телешко със зеленчуци
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете месото на много тънки филии напречно на мускулатурата. Поръсете го със содата и налейте 2-3 с.л. вода. Разбъркайте и оставете за 2 часа. Измийте месото хубаво под течаща вода и го отцедете. Залейте го с половината от соса терияки и го оставете да се маринова за 30 минути.
- Накъсайте броколите на малки розички. Моркова обелете и нарежете косо. Бланширайте зеленчуците за 3-4 минути в кипяща подсолена вода. Шокирайте ги в леденостудена вода.
- Загрейте олиото и запържете в него чесъна, нарязан на ситно. Добавете месото и след минута пуснете зеленчуците. Щом започнат да се карамелизират, деглазирайте с виното.
- Когато се изпари алкохола, налейте останалия сос терияки и гответе, докато се сгъсти.
- Поднесете ястието, поръсено със сусам и наситнен пресен лук.
Съвети:
За да нарежете месото по-лесно натънко, сложете го във фризера за около час.
Ястието може да се поднесе с нудли или ориз.
Продукти
- 300 г телешки шол
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 100 мл сос „Терияки“
- 1 морков
- 1 малка глава броколи
- 1 скилидка чесън
- 50 мл бяло вино
- 30 мл олио
- 2 стръка пресен лук
- 1 ч.л. сусам
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото