1. Нарежете месото на кубчета. Наситнете пресните лук и чесън, дръжките от магданоза и листенцата от 2–3 стръка джоджен, а целината нарежете на дребни кубчета.

2. В тенджера загрейте маслото и запържете месото до карамелено. Добавете целината, лука, чесъна, джоджена и дръжките от магданоз, посолете и оставете и те да се запържат леко.

3. Изсипете брашното и червен пипер, разбъркайте и налейте виното, както и 500 мл гореща вода. Гответе под капак на умерен огън, докато месото омекне – около 2 часа.

4. Добавете измития ориз и налейте 500 мл вода. Гответе докато оризът се свари.

5. Махнете от котлона и прибавете наситнените листенца магданоз и останалия джоджен, както и сока от лимона.

6. Сервирайте ястието с мляко, смесено капки лимонов сок и чесън, стрит на паста с малко сол.

Продукти

  • 1 кг агнешко месо от плешка
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • 2 връзки магданоз
  • 100 г глава целина
  • 1/2 връзка джоджен
  • 1 ч.ч. ориз (200 г)
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 80 г краве масло
  • 1 лимон
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • сол на вкус
  • За гарниране:
  • 200 г цедено кисело мляко
  • 2 с.л. сок от лимон
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички