Агнешко магданозлия с ориз
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете месото на кубчета. Наситнете пресните лук и чесън, дръжките от магданоза и листенцата от 2–3 стръка джоджен, а целината нарежете на дребни кубчета.
2. В тенджера загрейте маслото и запържете месото до карамелено. Добавете целината, лука, чесъна, джоджена и дръжките от магданоз, посолете и оставете и те да се запържат леко.
3. Изсипете брашното и червен пипер, разбъркайте и налейте виното, както и 500 мл гореща вода. Гответе под капак на умерен огън, докато месото омекне – около 2 часа.
4. Добавете измития ориз и налейте 500 мл вода. Гответе докато оризът се свари.
5. Махнете от котлона и прибавете наситнените листенца магданоз и останалия джоджен, както и сока от лимона.
6. Сервирайте ястието с мляко, смесено капки лимонов сок и чесън, стрит на паста с малко сол.
Продукти
- 1 кг агнешко месо от плешка
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- 2 връзки магданоз
- 100 г глава целина
- 1/2 връзка джоджен
- 1 ч.ч. ориз (200 г)
- 1 ч.ч. бяло вино
- 80 г краве масло
- 1 лимон
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. брашно
- сол на вкус
- За гарниране:
- 200 г цедено кисело мляко
- 2 с.л. сок от лимон
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне