Реване със сироп от бъз
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар до побеляване и удвояване на обема.
2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг.
3. Разбъркайте внимателно жълтъците и белтъците.
4. Смесете грисът от твърда пшеница с брашното и бакпулвера и ги добавете, като бъркате внимателно. Изсипете в тава, застлана с пергаментова хартия.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
6. Все още горещия блат залейте със сиропа. Оставете да престои една нощ.
7. Сервирайте с разбита със захар и ванилова захар сметана.
Продукти
- 6 яйца (на стайна температурата)
- 200 г захар
- 350 г грис от твърда пшеница (семолина)
- 150 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 1,5 л сироп от бъз (неразреден)
- За поднасяне:
- 250 мл течна животинска сметана
- 50 г захар
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска