1. В съд смесете виното, джинджифила, бурбонска ванилова захар, захарта, боровинките, сокът от 1 портокал и гответе на умерен огън около 10 минути.

2. Разтворете нишестето в малко студена вода и го налейте към тях. Бъркайте докато се сгъсти - около минута, и след това махнете от огъня. Сложете в купа и охладете добре.

  1. За трохите сложете овесените ядки, маслото, брашното, захарта и ваниловата захар в блендер и ги смелете. Прехвърлете в плитка тава и ги изпечете на 180 градуса до златисто - около 10-12 минути. Разбърквайте периодично. Извадете от фурната и охладете.
  2. Разрежете буратата на две и я поставете върху трохите. Гарнирайте с боровинките.

Продукти

  • 2 бр. бурата
  • За боровинките:
  • 200 г боровинки
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 30 мл вино марсала
  • 1 портокал
  • 1 щипка сух джинджифил
  • 120 г захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • За трохите:
  • 150 г цели овесени ядки
  • 120 г захар
  • 160 г брашно
  • 160 г студено масло
  • 10 г бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички