Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. В съд смесете виното, джинджифила, бурбонска ванилова захар, захарта, боровинките, сокът от 1 портокал и гответе на умерен огън около 10 минути.

2. Разтворете нишестето в малко студена вода и го налейте към тях. Бъркайте докато се сгъсти - около минута, и след това махнете от огъня. Сложете в купа и охладете добре.

  1. За трохите сложете овесените ядки, маслото, брашното, захарта и ваниловата захар в блендер и ги смелете. Прехвърлете в плитка тава и ги изпечете на 180 градуса до златисто - около 10-12 минути. Разбърквайте периодично. Извадете от фурната и охладете.
  2. Разрежете буратата на две и я поставете върху трохите. Гарнирайте с боровинките.

Продукти

2 бр. бурата

За боровинките:

200 г боровинки

2 ч.л. царевично нишесте

30 мл вино марсала

1 портокал

1 щипка сух джинджифил

120 г захар

10 г бурбонска ванилова захар

За трохите:

150 г цели овесени ядки

120 г захар

160 г брашно

160 г студено масло

10 г бурбонска ванилова захар

Свързани рецепти