Бурата с боровинки и хрупкави трохи
Рецепта от: Стоян и Лора
- В съд смесете виното, джинджифила, бурбонска ванилова захар, захарта, боровинките, сокът от 1 портокал и гответе на умерен огън около 10 минути.
2. Разтворете нишестето в малко студена вода и го налейте към тях. Бъркайте докато се сгъсти - около минута, и след това махнете от огъня. Сложете в купа и охладете добре.
- За трохите сложете овесените ядки, маслото, брашното, захарта и ваниловата захар в блендер и ги смелете. Прехвърлете в плитка тава и ги изпечете на 180 градуса до златисто - около 10-12 минути. Разбърквайте периодично. Извадете от фурната и охладете.
- Разрежете буратата на две и я поставете върху трохите. Гарнирайте с боровинките.
Продукти
- 2 бр. бурата
- За боровинките:
- 200 г боровинки
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 30 мл вино марсала
- 1 портокал
- 1 щипка сух джинджифил
- 120 г захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- За трохите:
- 150 г цели овесени ядки
- 120 г захар
- 160 г брашно
- 160 г студено масло
- 10 г бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска