1. Разполовете тиквичките по дължина.

2. Посолете, оваляйте в брашно, залейте ги със зехтин и ги печете на 180 градуса за около 40 минути.

3. За доматения сос нарежете на ситно лука, чесъна и чушките. Запържете ги в зехтина и добавете доматите. Гответе до получаването на гъст сос. Овкусете със сол, захар и риган.

4. За салцата сложете в блендер листенцата магданоз и мента, оцета, чесъна, аншоата, горчицата, зехтина и пюрирайте.

5. Залейте тиквичките със соса и поръсете обилно със сирене. Гарнирайте със салцата.

Продукти

  • 5-6 тиквички
  • 500 г краве сирене
  • брашно за овалване
  • сол на вкус
  • За доматения сос:
  • 600 г домати на кубчета от консерва
  • 200 г лук
  • 4 скилидки чесън
  • 200 г печени червени чушки
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 щипка захар
  • сол на вкус
  • За салца „Верде“:
  • 1/2 връзка мента
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 2 бр. аншоа
  • 2 с.л. студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички