Почистените ягоди се поръсват с желираща захар "Захира" 1:1 – 1 кг ягоди и 1 кг захар. Благодарение на минималното време за готвене, сладкото става бързо, като същевременно се запазват витамините и естествения цвят на плодовете.

Продукти

  • 1 кг малки ягоди
  • 1 кг желираща захар "Захира" 1:1
  • 1 портокал
  • 100 мл амарето

Начин на приготвяне:

  • 1. Измийте и почистете ягодите.
  • 2. Поръсете ги със захарта и портокаловата кора и ги оставете в хладилника поне за 3 часа (препоръчитително през нощта).
  • 3. Добавете амарето и портокаловия сок.
  • 4. Гответе на слаб огън, докато сладкото достигне желаната гъстота.
  • 5. Разпределете в предварително стерилизирани буркани. Затворете и обърнете.

Свързани рецепти

Виж всички