Сладко от ягоди с портокал и амарето
Рецепта от: Стоян и Лора
Почистените ягоди се поръсват с желираща захар "Захира" 1:1 – 1 кг ягоди и 1 кг захар. Благодарение на минималното време за готвене, сладкото става бързо, като същевременно се запазват витамините и естествения цвят на плодовете.
Продукти
- 1 кг малки ягоди
- 1 кг желираща захар "Захира" 1:1
- 1 портокал
- 100 мл амарето
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и почистете ягодите.
- 2. Поръсете ги със захарта и портокаловата кора и ги оставете в хладилника поне за 3 часа (препоръчитително през нощта).
- 3. Добавете амарето и портокаловия сок.
- 4. Гответе на слаб огън, докато сладкото достигне желаната гъстота.
- 5. Разпределете в предварително стерилизирани буркани. Затворете и обърнете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Конфитюр от кайсии с кардамон и джинджифил
Рецепти Примож Долничар
Мармалад от боровинки и мармалад от малини
Рецепти Нина Бабич
Конфитюр от ягоди с ванилия и черен пипер
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки