1. Разбъркайте брашното със солта и захарта. Добавете нарязаните на ситно магданоз, кориандър и див лук.
  2. Разтворете маята в млякото и сипете към брашното. 
  3. Налейте 120 мл вода, оцета и олиото. Върху набрашнен плот замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
  4. Разделете тестото на 8 части и оформете топки.
  5. Разточете леко всяка топка. Прегънете на две и оставете хлебчетата да втасат.
  6. Поставете всяко хлебче върху парче хартия за печене, за да не се залепват и да се извадят по-лесно, когато са готови.
  7. Поставете  хлебчетата в съд за готвене на пара за около 8 минути. Извадете ги с помощта на хартията. По същия начин пригответе и останалите.

Съвет:

Когато оформите питките, може да ги намажете с олио, за да не се слепват като се прегъват.

Продукти

  • 300 г брашно
  • 50 мл прясно мляко
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. суха мая
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1/4 връзка пресен кориандър
  • 1/4 връзка див лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички