Хлебчета на пара с пресни билки
Рецепта от: Стоян и Лора
- Разбъркайте брашното със солта и захарта. Добавете нарязаните на ситно магданоз, кориандър и див лук.
- Разтворете маята в млякото и сипете към брашното.
- Налейте 120 мл вода, оцета и олиото. Върху набрашнен плот замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
- Разделете тестото на 8 части и оформете топки.
- Разточете леко всяка топка. Прегънете на две и оставете хлебчетата да втасат.
- Поставете всяко хлебче върху парче хартия за печене, за да не се залепват и да се извадят по-лесно, когато са готови.
- Поставете хлебчетата в съд за готвене на пара за около 8 минути. Извадете ги с помощта на хартията. По същия начин пригответе и останалите.
Съвет:
Когато оформите питките, може да ги намажете с олио, за да не се слепват като се прегъват.
Продукти
- 300 г брашно
- 50 мл прясно мляко
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. захар
- 1/2 с.л. ябълков оцет
- 1 ч.л. суха мая
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 връзка магданоз
- 1/4 връзка пресен кориандър
- 1/4 връзка див лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал