Огретен от тиквички
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете тиквичките и моцарелата на шайби с дебелина около 1 см.
2. Овкусете тиквичките със сол и черен пипер и ги подредете в керамична тава, като редувате тиквички и моцарела.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко и зехтина. Добавете стрития на паста с малко сол чесън, наситнените листенцата мащерка и копър, сол и черен пипер.
4. Залейте тиквичките и моцарелата със сместа, поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.
Продукти
- 4 средно големи тиквички
- 4 яйца
- 120 мл прясно мляко
- 120 мл животинска сметана
- 3 стръка мащерка
- 250 г сирене Моцарела
- 1 връзка копър
- 1 скилидка чесън
- 30 мл зехтин Екстра върджин
- сол и пипер меланж на вкус
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол