1. Нарежете тиквичките и моцарелата на шайби с дебелина около 1 см.

2. Овкусете тиквичките със сол и черен пипер и ги подредете в керамична тава, като редувате тиквички и моцарела.

3. В купа разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко и зехтина. Добавете стрития на паста с малко сол чесън, наситнените листенцата мащерка и копър, сол и черен пипер.

4. Залейте тиквичките и моцарелата със сместа, поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.

 

Продукти

  • 4 средно големи тиквички
  • 4 яйца
  • 120 мл прясно мляко
  • 120 мл животинска сметана
  • 3 стръка мащерка
  • 250 г сирене Моцарела
  • 1 връзка копър
  • 1 скилидка чесън
  • 30 мл зехтин Екстра върджин
  • сол и пипер меланж на вкус
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички