1. Нарежете краставиците, без да ги белите, на тънки и дълги ленти с помощта на белачка.

2. Почистете аспержите от влакнестата обвивка, ако имат такава, и също ги оформете на тънки ленти с белачка за зеленчуци.

3. Оформете и главата резене на лентички и ги смесете в голяма купа с лентите от краставици и аспержи.

4. Сварете яйцата в подсолена вода, добре е да останат рохки.

5. За дресинга обелете и настържете джинджифила на фино ренде.

6. В купа смесете медената горчица, балсамовия оцет, зехтина, сока от джинджифил, настърганата кора от портокала и сол на вкус.

7. В купата със зеленчуците прибавете спанака и нарязания на ситно магданоз, разбъркайте хубаво.

8. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте. Сервирайте с разрязани на две рохки яйца.

Продукти

  • 2 краставици
  • 1 връзка зелени аспержи
  • 1 глава резене
  • 4 сварени яйца
  • 40 г бейби спанак
  • 1 връзка магданоз
  • За дресинга:
  • 30 г джинджифил
  • 1 портокал, настъргана кора
  • 1 ч.л. медена горчица
  • 40 мл бял балсамов оцет
  • 70 мл студено пресован зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички