Салата от краставици и аспержи
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете краставиците, без да ги белите, на тънки и дълги ленти с помощта на белачка.
2. Почистете аспержите от влакнестата обвивка, ако имат такава, и също ги оформете на тънки ленти с белачка за зеленчуци.
3. Оформете и главата резене на лентички и ги смесете в голяма купа с лентите от краставици и аспержи.
4. Сварете яйцата в подсолена вода, добре е да останат рохки.
5. За дресинга обелете и настържете джинджифила на фино ренде.
6. В купа смесете медената горчица, балсамовия оцет, зехтина, сока от джинджифил, настърганата кора от портокала и сол на вкус.
7. В купата със зеленчуците прибавете спанака и нарязания на ситно магданоз, разбъркайте хубаво.
8. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте. Сервирайте с разрязани на две рохки яйца.
Продукти
- 2 краставици
- 1 връзка зелени аспержи
- 1 глава резене
- 4 сварени яйца
- 40 г бейби спанак
- 1 връзка магданоз
- За дресинга:
- 30 г джинджифил
- 1 портокал, настъргана кора
- 1 ч.л. медена горчица
- 40 мл бял балсамов оцет
- 70 мл студено пресован зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата