• Говежди стек с аспержи и пълнени доматиРецепти
    Говежди стек с аспержи и пълнени домати

    Това е рецепта за класически говежди рибай стек. Тук той е съчетан с овкусено масло, което го прави още по-сочен. Гарнитурата е от аспержи, приготвени на тиган и пълнени домати с пармезан и чесън.

  • Шишчета със свинско и аспержиРецепти
    Шишчета със свинско и аспержи

    Цитгрусовата марината придава на месото аромат и го прави по-крехко. Аспержите пък се поливат с маринатата след като се изпекат. Много вкусен и лесен начин за приготвяне на храна на открито.

  • Пиле Брес с полента и трюфелиРецепти
    Пиле Брес с полента и трюфели

    Рецептата представя месото на кокошките от порода Брес, което се отличава с нежна структура и дивечов привкус. От пилешките гърди се оформят рула с пълнеж от трюфел. Поднасят се с гарнитура от запърже...

  • Терин от сьомга и аспержиРецепти
    Терин от сьомга и аспержи

    Съчетанието от сьомга, аспержи, крем-сирене и масло е преди всичко много вкусно. Поднесено във формата на терин, това предястие или основно е наистина ефектно.

  • Рибай стек на барбекюРецепти
    Рибай стек на барбекю

    Това е рецепта за телешки стек с богата гарнитура, приготвени на барбекю. Пресните картофи се пекат направо в жарта, а стекът - върху добре загрята скара.

  • Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сосРецепти
    Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос

    1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 с вентилатор). Намажете с масло дъното на тавичка и поръсете със сол и черен пипер. Подредете парчетата филе от сьомга, с кожата надолу. Поръсете рибата със сол...

  • Пилешки гърди в лимоново-сметанов сос с аспержиРецепти
    Пилешки гърди в лимоново-сметанов сос с аспержи

    1. Поръсете пилешките гърди обилно със сол и черен пипер. Разтопете половината масло и добавете 1 с.л. олио в тенджера с двойно дъно. Запечатайте пилешките гърди за по 2 минути от всяка страна, до зла...

  • Лятна салата с аспержи, смокини и козе сиренеРецепти
    Лятна салата с аспержи, смокини и козе сирене

    1. Отрежете долната твърда част на аспержите. След това отрежете връхчетата, а останалата част нарежете на малки парчета, под ъгъл. 2. Бланширайте аспержите (заедно с върховете) и зърната бакла във в...