Панакота от кисело мляко с карамелени ябълки
Рецепта от: Стоян и Лора
- Смесете киселото мляко с меда и захарта. Добавете джинджифила и ванилията и отново разбъркайте.
- Накиснете желатина в 40 мл студена вода. Когато набъбне, го загрейте на водна баня, докато се разтвори. Внимателно го прибавете към млечната смес и разбъркайте.
- Изсипете крема в стъклени чаши и приберете в хладилник за 2-3 часа.
- За ябълките обелете и нарежете плодовете на кубчета. В тиган загрейте маслото и добавете ябълките, гответе на силен огън, докато поомекнат. Прибавете захарта и разбъркайте, за да се разпледели равномерно и леко да се карамелизира. Поръсете с канела, разбъркайте. Дръпнете от котлона и охладете.
- За украсата в касерола карамелизирайте захарта. Щом стане с желания карамелен цвят, махнете от котлона и изсипете бакпулвера при непрекъснато разбъркване. Тя ще увеличи обема си и ще стане като пяна. Прехвърлете върху хартия за печене във форма терин и охладете.
- Готовата панакота гарнирайте с ябълки и начупен карамел.
Продукти
- 500 г кисело мляко
- 140 г захар
- 50 г мед
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 5 г желатин
- 1/2 ч.л. сух джинджифил
- За ябълките:
- 2 зелени ябълки
- 60 г захар
- 50 г краве масло
- 1/2 ч.л. канела
- За украса:
- 100 г захар
- 1/2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене