Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Смесете киселото мляко с меда и захарта. Добавете джинджифила и ванилията и отново разбъркайте.
  2. Накиснете желатина в 40 мл студена вода. Когато набъбне, го загрейте на водна баня, докато се разтвори. Внимателно го прибавете към млечната смес и разбъркайте.
  3. Изсипете крема в стъклени чаши и приберете в хладилник за 2-3 часа.
  4. За ябълките обелете и нарежете плодовете на кубчета. В тиган загрейте маслото и добавете ябълките, гответе на силен огън, докато поомекнат. Прибавете захарта и разбъркайте, за да се разпледели равномерно и леко да се карамелизира. Поръсете с канела, разбъркайте. Дръпнете от котлона и охладете.
  5. За украсата в касерола карамелизирайте захарта. Щом стане с желания карамелен цвят, махнете от котлона и изсипете бакпулвера при непрекъснато разбъркване. Тя ще увеличи обема си и ще стане като пяна. Прехвърлете върху хартия за печене във форма терин и охладете.
  6. Готовата панакота гарнирайте с ябълки и начупен карамел.

Продукти

500 г кисело мляко

140 г захар

50 г мед

1 ч.л. ванилов екстракт

5 г желатин

1/2 ч.л. сух джинджифил

 

За ябълките:

2 зелени ябълки

60 г захар

50 г краве масло

1/2 ч.л. канела

 

За украса:

100 г захар

1/2 ч.л. бакпулвер

Свързани рецепти