1. Смесете киселото мляко с меда и захарта. Добавете джинджифила и ванилията и отново разбъркайте.
  2. Накиснете желатина в 40 мл студена вода. Когато набъбне, го загрейте на водна баня, докато се разтвори. Внимателно го прибавете към млечната смес и разбъркайте.
  3. Изсипете крема в стъклени чаши и приберете в хладилник за 2-3 часа.
  4. За ябълките обелете и нарежете плодовете на кубчета. В тиган загрейте маслото и добавете ябълките, гответе на силен огън, докато поомекнат. Прибавете захарта и разбъркайте, за да се разпледели равномерно и леко да се карамелизира. Поръсете с канела, разбъркайте. Дръпнете от котлона и охладете.
  5. За украсата в касерола карамелизирайте захарта. Щом стане с желания карамелен цвят, махнете от котлона и изсипете бакпулвера при непрекъснато разбъркване. Тя ще увеличи обема си и ще стане като пяна. Прехвърлете върху хартия за печене във форма терин и охладете.
  6. Готовата панакота гарнирайте с ябълки и начупен карамел.

Продукти

  • 500 г кисело мляко
  • 140 г захар
  • 50 г мед
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 5 г желатин
  • 1/2 ч.л. сух джинджифил
  • За ябълките:
  • 2 зелени ябълки
  • 60 г захар
  • 50 г краве масло
  • 1/2 ч.л. канела
  • За украса:
  • 100 г захар
  • 1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички