Ризото с печени чушки
Рецепта от: Стоян и Лора
Сладостта на печените чушки се съчетава идеално с двата вида сирене и кремообразната текстура на ориза в това ризото.
Продукти
- 300 г ориз арборио
- 12 бр. печени червени чушки
- 1 глава лук
- 1 стъбло селъри
- 2 скилидки чесън
- 1 литър зеленчуков бульон
- 50 мл зехтин
- 150 мл бяло вино
- 0.5 ч.л. пушен червен пипер
- 2 с.л. крем-сирене
- 80 г сирене Гран падано
- 2 стръка босилек
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете чушките, пасирайте половината от тях, а останалите нарежете на ивички.
- 2. Обелете и наситнете лука, целината и чесъна. Запържете ги за кратко в загретия зехтин.
- 3. Сипете ориза, запържете леко и него и добавете пасираните чушки. Разбъркайте.
- 4. Налейте виното и след като то се изпари, наливайте малко по малко от бульона. Посолете. Гответе докато оризът стане готов, но е все още леко твърд в средата на зърната.
- 5. Дръпнете от огъня и добавете червения пушен пипер, крем-сиренето, ивичките печени чушки, настърганото сирене „Грана падано“, накълцания босилек и черен пипер на вкус. Разбъркайте и сервирайте.
- Съвет:
- Не ползвайте чушки от буркан, за да сте сигурни, че нямат оцет.
- По желание поднесете със запечени на сух тиган филирани бадеми.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Три вида ризото
Рецепти Рудолф ван Веен
Доматено ризото
Рецепти Лука Чиано
Черно ризото с просеко, скариди и лайм
Рецепти Адам Лайо
Наси лемак
Рецепти Лука Чиано
Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота
Рецепти Адам Лайо
Наси улам с микробилки
Рецепти Марк Мориарти
Ризото "Качо е пепе"
Рецепти Лиса Фокнър
Кедгъри
Рецепти Стоян и Лора
Ориз с патладжани
Рецепти Стоян и Лора
Постни зелеви сарми