1. Смесете брашното, какаото, бакпулвера, солта и ванилията в купа.

2. В друга купа разбийте с миксер яйцата и захарта до побеляване. Към тях налейте разтопеното масло и разбъркайте леко.

3. Смесете сухите и течните съставки и разбъркайте.

4. Излейте тестото във форма за торта (с диаметър 26 см), застлана с пергаментова хартия.

5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. След това охладете и нарежете на три равни части.

6. Посипете вишните със захарта и ги оставете за поне 2 часа, за да се размразят и да пуснат сок. След това ги отцедете, а течността запазете.

7. За крема в купа смесете крем сиренето, ваниловата захар, пудрата захар и сметаната. Разбийте с миксер.

8. Поставете средния блат във форма за торта и намажете с част от сока на вишните. Отгоре разпределете един слой крем, след това половината от плодовете и отново малко крем. Следва горният блат, вишнев сок, част от крема, останалите плодове, малко крем. Покрийте с последния блат и също го напоете с течността от вишните. Приберете тортата в хладилник за 4 часа.

9. Освободете тортата от формата и намажете повърхността и стените с останалия крем. Поръсете с настърган шоколад.

10. От фондана направете три фитила и ги сплетете на плитка. Сложете в основата на тортата.

Продукти

  • За блата:
  • 90 г брашно
  • 50 г какао на прах
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 1 ванилия
  • 6 яйца
  • 200 г захар
  • 60 краве масло
  • За пълнежа:
  • 600 г замразени вишни
  • 100 г захар
  • За крема:
  • 600 мл течна животинска сметана
  • 300 мл крем сирене
  • 160 г пудра захар
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • За украсата:
  • 500 г жълт фондан
  • 100 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички