Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник 30 май от 11:30 | Понеделник 30 май от 16:30

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на средно големи кубчета. Наситнете лука и чесъна, настържете моркова. Овкусете месото със сол и пипер и поръсете с брашно.

2. Загрейте зехтина в мултикукър или тенджера и запържете хубаво месото. Добавете зеленчуците и гответе около 5 минути на силен огън.

3. След това изсипете доматения концентрат, пушения пипер, дафиновия лист и разбъркайте, налейте виното и бульона, посолете и затворете капака. Гответе под налягане за 15 минути или ако е в тенджера – за 40 минути.

4. През това време сварете обелените и нарязани на едро картофи, целина и пащърнак във вода със скилидка чесън и сол. Щом омекнат, отцедете и намачкайте с преса. Сложете маслото и млякото, ако е нужно, посолете и разбъркайте. Накрая прибавете наситнени пресен лук и магданоз и отново разбъркайте.

5. Загрейте маслото в съд и дръжте на умерен огън, докато стане със светлокафяв цвят. Сложете вътре кимион и махнете от котлона.

6. Сервирайте яхнията с пюрето и маслото.

Продукти

За кебапа:

  • 800 г свинска плешка
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • 400 мл бяло вино
  • 200 мл пилешки бульон
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 1–2 с.л. брашно
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 30 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

 

За пюрето:

  • 600 г картофи
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 малка глава целина
  • 1 корен пащърнак
  • 1 скилидка чесън
  • 20 г краве масло
  • 2 стръка пресен лук
  • 4 стръка магданоз
  • сол на вкус

 

За маслото:

  • 80 г краве масло
  • 1 ч.л. кимион на зърна

Свързани рецепти