Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 00:00 | Вторник, 19 ноември, 11:30

Начин на приготвяне:

1.Настържете кората на портокала в голяма купа, добавете 4 с.л. от портокаловия сок, рикотата и крем сиренето, половината захар, 3 яйца и разбъркайте внимателно.

  1. Разбийте маслото с останалата захар и към него, при непрекъснато бъркане, добавете и 3 яйца. Налейте прясното мляко, сипете брашното и бакпулвера и отново разбийте, докато се получи гъсто кексово тесто.
  2. Покрийте с пергаментова хартия форма за печене с диаметър 26 см и махащо се дъно. Изсипете кексовото тесто във формата. Сложете боровинките и крема и с вилица направете шарки.
  3. Загрейте фурната на 170 градуса. Печете около 25 минути, след това намалете на 150 градуса и печете още 45 минути. Охладения кейк поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.

Продукти

350 г крем сирене

180 г сирене „Рикота“

180 г захар

6 яйца

180 г краве масло със стайна температура

1 портокал

1 бурканче сладко от боровинки (220 г)

200 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

120 мл прясно мляко

пудра захар за поръсване

Свързани рецепти