Кейк със сирена и сладко от боровинки
Рецепта от: Стоян и Лора
1.Настържете кората на портокала в голяма купа, добавете 4 с.л. от портокаловия сок, рикотата и крем сиренето, половината захар, 3 яйца и разбъркайте внимателно.
- Разбийте маслото с останалата захар и към него, при непрекъснато бъркане, добавете и 3 яйца. Налейте прясното мляко, сипете брашното и бакпулвера и отново разбийте, докато се получи гъсто кексово тесто.
- Покрийте с пергаментова хартия форма за печене с диаметър 26 см и махащо се дъно. Изсипете кексовото тесто във формата. Сложете боровинките и крема и с вилица направете шарки.
- Загрейте фурната на 170 градуса. Печете около 25 минути, след това намалете на 150 градуса и печете още 45 минути. Охладения кейк поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.
Продукти
- 350 г крем сирене
- 180 г сирене „Рикота“
- 180 г захар
- 6 яйца
- 180 г краве масло със стайна температура
- 1 портокал
- 1 бурканче сладко от боровинки (220 г)
- 200 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 120 мл прясно мляко
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене