Доматена супа с поширани яйца
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете моркова, целината и чесъна на ситни кубчета. Запържете ги в зехтина до златисто. Прибавете и половината от босилека, нарязан на едро.
- Налейте доматите и още около 500 мл вода. Посолете. Гответе на слаб огън за около 20 минути.
- Кипнете вода с оцет и малко сол. Изключете котлона. Поширайте яйцата във водата, която трябва да е под точката на кипене, докато се забулят. Жълтъкът трябва да остане рохък.
- Нарежете хляба и го запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто - за около 8 минути.
- Поднесете всяка порция с поширано яйце, наситнен босилек, прясно смлян черен пипер, капки зехтин и препечен хляб отстрани.
Продукти
- 2 бутилки пасирани домати (около 1400 г)
- 1 морков
- 2 стръка стеблена целина
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка босилек
- 60 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- ръчен хляб
- За яйцата:
- 6 яйца
- 20 мл червен винен оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди