1. Нарежете моркова, целината и чесъна на ситни кубчета. Запържете ги в зехтина до златисто. Прибавете и половината от босилека, нарязан на едро.
  2. Налейте доматите и още около 500 мл вода. Посолете. Гответе на слаб огън за около 20 минути.
  3. Кипнете вода с оцет и малко сол. Изключете котлона. Поширайте яйцата във водата, която трябва да е под точката на кипене, докато се забулят. Жълтъкът трябва да остане рохък.
  4. Нарежете хляба и го запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто - за около 8 минути.
  5. Поднесете всяка порция с поширано яйце, наситнен босилек, прясно смлян черен пипер, капки зехтин и препечен хляб отстрани.

Продукти

  • 2 бутилки пасирани домати (около 1400 г)
  • 1 морков
  • 2 стръка стеблена целина
  • 4 скилидки чесън
  • 1 връзка босилек
  • 60 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • ръчен хляб
  • За яйцата:
  • 6 яйца
  • 20 мл червен винен оцет
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички