1. Почистете и нарежете лука и целината на ситно. Загрейте зехтина и маслото в тенджера и запържете лука и целината до златисто.

2. Прибавете граха. Налейте и около 500 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Варете около 15 минути, докато грахът омекне.

3. Добавете листенцата от ментата и девесила. Пасирайте и прецедете.

4. Загрейте прецедената супа със сметаната. След това дръпнете от огъня и овкусете с настърганата кора от лимон.

5. Сервирайте всяка порция със запечени с малко сол слънчогледови семки и накъсана моцарела.

Продукти

  • 500 г замразен грах
  • 100 г глава целина
  • 1 малка глава лук
  • 100 мл течна животинска сметана
  • 50 г краве масло
  • 30 мл зехтин
  • кората от 1 лимон
  • 2 стръка мента
  • 1 стрък девесил
  • сол и черен пипер на вкус
  • За сервиране:
  • 125 г сирене моцарела
  • 50 г белени слънчогледови семки
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички