Крем супа от грах
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете и нарежете лука и целината на ситно. Загрейте зехтина и маслото в тенджера и запържете лука и целината до златисто.
2. Прибавете граха. Налейте и около 500 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Варете около 15 минути, докато грахът омекне.
3. Добавете листенцата от ментата и девесила. Пасирайте и прецедете.
4. Загрейте прецедената супа със сметаната. След това дръпнете от огъня и овкусете с настърганата кора от лимон.
5. Сервирайте всяка порция със запечени с малко сол слънчогледови семки и накъсана моцарела.
Продукти
- 500 г замразен грах
- 100 г глава целина
- 1 малка глава лук
- 100 мл течна животинска сметана
- 50 г краве масло
- 30 мл зехтин
- кората от 1 лимон
- 2 стръка мента
- 1 стрък девесил
- сол и черен пипер на вкус
- За сервиране:
- 125 г сирене моцарела
- 50 г белени слънчогледови семки
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус