Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 00:00 | Вторник, 19 ноември, 11:30

Начин на приготвяне:

  1. Почистете и нарежете лука и целината на ситно. Загрейте зехтина и маслото в тенджера и запържете лука и целината до златисто.
  2. Прибавете граха. Налейте и около 500 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Варете около 15 минути, докато грахът омекне.
  3. Добавете листенцата от ментата и девесила. Пасирайте и прецедете.
  4. Загрейте прецедената супа със сметаната. След това дръпнете от огъня и овкусете с настърганата кора от лимон.
  5. Сервирайте всяка порция със запечени с малко сол слънчогледови семки и накъсана моцарела.

Продукти

500 г замразен грах

100 г глава целина

1 малка глава лук

100 мл течна животинска сметана

50 г краве масло

30 мл зехтин

кората от 1 лимон

2 стръка мента

1 стрък девесил

сол и черен пипер на вкус

За сервиране:

125 г сирене моцарела

50 г белени слънчогледови семки

сол на вкус

Свързани рецепти