Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука на ситно. В дълбока тенджера разтопете маслото и задушете лука за 2-3 минути. Добавете предварително приготвен и прецеден рибен бульон и варете до омекване на лука.
2. Обелете морковите и пащърнака и ги нарежете на малки кубчета с еднаква големина. Обелете и нарежете картофите също на еднакви парчета. Добавете картофите в тенджерата, а след 5 минути и моркова и пащърнака. Пуснете в супата дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете зеленчуците до омекване.
3. Добавете сметаната и овкусете със сол и захар. Намалете огъня и добавете почистената от кожа и кости съомга, нарязана на парченца. Варете 10 минути.
4. Накрая добавете в супата ситно нарязания копър, хайвера и рачешките опашки. Разбъркайте.
5. Поднесете супата топла с препечен черен хляб, намазан с масло.
2. Обелете морковите и пащърнака и ги нарежете на малки кубчета с еднаква големина. Обелете и нарежете картофите също на еднакви парчета. Добавете картофите в тенджерата, а след 5 минути и моркова и пащърнака. Пуснете в супата дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете зеленчуците до омекване.
3. Добавете сметаната и овкусете със сол и захар. Намалете огъня и добавете почистената от кожа и кости съомга, нарязана на парченца. Варете 10 минути.
4. Накрая добавете в супата ситно нарязания копър, хайвера и рачешките опашки. Разбъркайте.
5. Поднесете супата топла с препечен черен хляб, намазан с масло.
Продукти
- 1 с.л. масло
- 1 глава лук
- 2 литра рибен бульон
- 7 зърна черен пипер
- 2 дафинови листа
- 2 корена пащърнак
- 3 моркова
- 4 картофа
- 200 мл течна сметана за готвене
- 1 ч.л. захар
- щипка сол
- 300 г сьомга
- 4 ч.л. хайвер от сьомга
- 3 с.л. рачешки опашки
- 4 стръка копър