1. Обелете и нарежете лука на ситно. В дълбока тенджера разтопете маслото и задушете лука за 2-3 минути. Добавете предварително приготвен и прецеден рибен бульон и варете до омекване на лука.
2. Обелете морковите и пащърнака и ги нарежете на малки кубчета с еднаква големина. Обелете и нарежете картофите също на еднакви парчета. Добавете картофите в тенджерата, а след 5 минути и моркова и пащърнака. Пуснете в супата дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете зеленчуците до омекване.
3. Добавете сметаната и овкусете със сол и захар. Намалете огъня и добавете почистената от кожа и кости съомга, нарязана на парченца. Варете 10 минути.
4. Накрая добавете в супата ситно нарязания копър, хайвера и рачешките опашки. Разбъркайте.
5. Поднесете супата топла с препечен черен хляб, намазан с масло.

Продукти

  • 1 с.л. масло 1 глава лук 2 литра рибен бульон 7 зърна черен пипер 2 дафинови листа 2 корена пащърнак 3 моркова 4 картофа 200 мл течна сметана за готвене 1 ч.л. захар щипка сол 300 г сьомга 4 ч.л. хайвер от сьомга 3 с.л. рачешки опашки 4 стръка копър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички