Рецепта за телешка супа със зеленчуци и прясно приготвена паста

1. За питателната телешка супа обелете и разрежете главата лук на две половини. Запечете ги в сух тиган, до златисто.

2. Почистете моркова и целината и ги нарежете на кубчета. Пресовайте чесъна. В дълбока тенджера сипете 2-3 литра студена вода, добавете нарязаните морков и целина, запечения лук, пасирания чесън, зърна черен пипер, дафинови листа и сол. Разрежете парчето месо на две и го поставете и него в тенджерата.

3. Щом супата заври, отпенете я с помощта на решетеста лъжица. Варете супата с телешко месо на слаб огън 90 минути.

4. За пастата сипете брашното в купа и направете кладенче в него. В кладенчето сложете яйцето и солта. Омесете гладко тесто. Разточете го върху набрашнен плот с помощта на точилка, на тънка кора. Навийте кората на руло. Нарежете рулото на тънки кръгчета. Развийте всяко кръгче на лента и ги оставете да поизсъхнат леко.

5. Извадете месото, лука и дафиновия лист от супата с телешко месо. Усилете огъня и щом супата заври, добавете нарязаното на малки парченца месо и пастата. Оставете супата да поври 5 минути и дръпнете от огъня.

6. Сервирайте телешка супа, поръсена със ситно нарязан магданоз.

телешка супа

Продукти

  • 500 г телешко месо 1 морков 1 глава лук черен пипер на зърна 1 ч.л. сол 2 скилидки чесън 3 дафинови листа 1 глава целина 0.5 връзка магданозЗа пастата:100 г брашно 1 яйце щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички