Телешка супа
Рецепта от: Ненад Великович
Рецепта за телешка супа със зеленчуци и прясно приготвена паста
1. За питателната телешка супа обелете и разрежете главата лук на две половини. Запечете ги в сух тиган, до златисто.
2. Почистете моркова и целината и ги нарежете на кубчета. Пресовайте чесъна. В дълбока тенджера сипете 2-3 литра студена вода, добавете нарязаните морков и целина, запечения лук, пасирания чесън, зърна черен пипер, дафинови листа и сол. Разрежете парчето месо на две и го поставете и него в тенджерата.
3. Щом супата заври, отпенете я с помощта на решетеста лъжица. Варете супата с телешко месо на слаб огън 90 минути.
4. За пастата сипете брашното в купа и направете кладенче в него. В кладенчето сложете яйцето и солта. Омесете гладко тесто. Разточете го върху набрашнен плот с помощта на точилка, на тънка кора. Навийте кората на руло. Нарежете рулото на тънки кръгчета. Развийте всяко кръгче на лента и ги оставете да поизсъхнат леко.
5. Извадете месото, лука и дафиновия лист от супата с телешко месо. Усилете огъня и щом супата заври, добавете нарязаното на малки парченца месо и пастата. Оставете супата да поври 5 минути и дръпнете от огъня.
6. Сервирайте телешка супа, поръсена със ситно нарязан магданоз.
1. За питателната телешка супа обелете и разрежете главата лук на две половини. Запечете ги в сух тиган, до златисто.
2. Почистете моркова и целината и ги нарежете на кубчета. Пресовайте чесъна. В дълбока тенджера сипете 2-3 литра студена вода, добавете нарязаните морков и целина, запечения лук, пасирания чесън, зърна черен пипер, дафинови листа и сол. Разрежете парчето месо на две и го поставете и него в тенджерата.
3. Щом супата заври, отпенете я с помощта на решетеста лъжица. Варете супата с телешко месо на слаб огън 90 минути.
4. За пастата сипете брашното в купа и направете кладенче в него. В кладенчето сложете яйцето и солта. Омесете гладко тесто. Разточете го върху набрашнен плот с помощта на точилка, на тънка кора. Навийте кората на руло. Нарежете рулото на тънки кръгчета. Развийте всяко кръгче на лента и ги оставете да поизсъхнат леко.
5. Извадете месото, лука и дафиновия лист от супата с телешко месо. Усилете огъня и щом супата заври, добавете нарязаното на малки парченца месо и пастата. Оставете супата да поври 5 минути и дръпнете от огъня.
6. Сервирайте телешка супа, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти
- 500 г телешко месо 1 морков 1 глава лук черен пипер на зърна 1 ч.л. сол 2 скилидки чесън 3 дафинови листа 1 глава целина 0.5 връзка магданозЗа пастата:100 г брашно 1 яйце щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа