Пилешка супа с гъби и праз
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Поставете пилешките бутчета в тенджера. Добавете разрязаната на четири глава лук и дафиновия лист. Залейте с 2 литра вода. Варете бутчетата на слаб огън, под капака, до готовност на месото – около 1 час. Периодично отстранявайте пяната по повърхността на водата.
2. Прецедете бульона. Почистете бутчетата от кожата и ги обезкостетете. Нарежете пилешкото месо на кубчета.
3. Почистете праза и го нарежете на тънки кръгчета. Почистете гъбите с четка и ги нарежете на кубчета. Обелете целината и я нарежете на кубчета. В тенджера сотирайте праза и целината в маслото. Щом омекнат, добавете и гъбите, за да се запържат. Добавете брашното и налейте бульона. След десетина минути добавете пилешкото месо и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сметаната и разбъркайте.
4. Сервирайте пилешка супа с гъби и праз, поръсена с нарязан на ситно магданоз.
Продукти
- 2 цели пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 1 дафинов лист
- 2 стръка праз лук
- 1 стъбло целина
- 250 г големи печурки
- 30 г масло
- 1 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 150 мл течна животинска сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа