1. Поставете пилешките бутчета в тенджера. Добавете разрязаната на четири глава лук и дафиновия лист. Залейте с 2 литра вода. Варете бутчетата на слаб огън, под капака, до готовност на месото – около 1 час. Периодично отстранявайте пяната по повърхността на водата.

2. Прецедете бульона. Почистете бутчетата от кожата и ги обезкостетете. Нарежете пилешкото месо на кубчета.

3. Почистете праза и го нарежете на тънки кръгчета. Почистете гъбите с четка и ги нарежете на кубчета. Обелете целината и я нарежете на кубчета. В тенджера сотирайте праза и целината в маслото. Щом омекнат, добавете и гъбите, за да се запържат. Добавете брашното и налейте бульона. След десетина минути добавете пилешкото месо и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сметаната и разбъркайте.

4. Сервирайте пилешка супа с гъби и праз, поръсена с нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 2 цели пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • 2 стръка праз лук
  • 1 стъбло целина
  • 250 г големи печурки
  • 30 г масло
  • 1 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 150 мл течна животинска сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички