Начин на приготвяне:
За супата могат да се използват целите аспержи. В тенджера се слагат аспержите и толкова вода, че да ги покрие. Добавя се и кубче зеленчуков бульон. Млечният мус се приготвя като кондензираното мляко се сложи в съд на котлона и към него се прибавят смачканите на едро скилидки чесън. Достатъчно е те да постоят няколко минути в млякото, за да го овкусят и след това се изваждат. Като заври млякото, се добавя съвсем малко агар агар и се бърка. Като се посгъсти, сместа се дърпа от котлона. Сварените аспержи се слагат в блендер, заедно с част от бульона и се пасират. Ако сместа е много гъста, се разрежда с още течност. Добавя се сол, черен пипер и няколко капки лют сос „Табаско“. Супата се поднася с препечена филийка, млечен мус и се поръсва с малко зехтин.
Продукти
- 1 връзка аспержи
- 1 зеленчуков бульон
- 1 консерва кондензирано мляко
- 3 скилидки чесън
- агар-агар
- Сос „Табаско“
- сол
- черен пипер