1. Отстранете кожата на пилето и го разделете на парчета.

2. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Целината, морковите и праза нарежете на тънки дълги ленти.

3. В голяма тенджера сложете 1/3 от нарязаните зеленчуци. Върху тях подредете половината пиле. След това разпределете още 1/3 зеленчуци и останалото пиле. Завършете с последната 1/3 зеленчуци. Налейте вермута и пилешкия бульон. Овкусете с естрагон, сол и черен пипер. Захлупете и варете 30 минути на умерен огън, до сваряване на пилето.

4. Прецедете, като запазите бульона.

5. В купа разбийте сметаната и нишестето, добавете жълтъка и разбийте отново. На тънка струйка налейте бульона към сместа. Сложете сместа на котлона докато се уплътни леко.

6. В дълбоки чинии разпределете месото и зеленчуците. Залейте с бульон. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 1 пиле 2 глави лук 2 стъбла целина 2 моркова 2 стръка праз 350 мл вермут 500 мл пилешки бульон 0.5 ч.л. сух естрагон 100 мл течна животинска сметана 1 с.л. царевично нишесте 1 жълтък 0.25 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички