Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете всички зеленчуци на ситно и ги запържете заедно с малко зехтин в тенджера. Добавете семената и доматеното пюре и разбъркайте.
2. Добавете ориза и водата, дафиновия лист. В цедка сложете рибени глави и рагу и ги потопете в супата да врат в нея.
3. Когато супата се свари и извадите цедката с рагуто и главите, добавете парченцата филе. Оставете супата да покъкри още десетина минути. Проверявайте дали ориза се е сварил.
4. Накрая добавете накълцан див лук.
2. Добавете ориза и водата, дафиновия лист. В цедка сложете рибени глави и рагу и ги потопете в супата да врат в нея.
3. Когато супата се свари и извадите цедката с рагуто и главите, добавете парченцата филе. Оставете супата да покъкри още десетина минути. Проверявайте дали ориза се е сварил.
4. Накрая добавете накълцан див лук.
Продукти
- 1 глава лук 3 скилидки чесън 1 голям морков 1 фенхел/резене 1 ч.л. анасонови семена 2 с.л. доматено пюре 1.5 л вода 100 г ориз 1 дафинов лист 350 г смесени рибни филета 1 връзка див лук рибни глави и рагу
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Френска лучена супа