Азиатска лакса и хрупкаво пилешко

1. Обезкостете и отстранете кожата на бутчетата. Поставете ги върху голямо парче хартия за печенеи ги овкусете със сол, черен пипер и смес от пет подправки. Овъргаляйте ги хубаво. След това покрийте с единия край хартия месото и го начукайте леко.
2. Подредете парчетата месо в загрят грил-тиган. Печете до готовност, от двете страни. Накрая поръсете с мед, сусам и сока на един лайм. Разклатете тигана и обърнете месото. Дръпнете съда от котлона.
3. За лаксата излейте в тенджера 1 литър гореща вода. Пуснете кубче органичен бульон.
4. Настържете горната част на тиквата, която е без семките, без да я белите, с помощта на кухненски робот. Сложете я в бульона.
5. В блендер сложете нарязани на едро люта чушка и джинджифил, предварително обелен, стъблата на кориандъра, пресния лук и пасирания небелен чесън. Овкусете със соев сос, листата от кафир лайм, фъстъчено масло, рибен сос и куркума. Смелете до получаване на паста.
6. Изсипете пастата във врящата вода. Добавете нудълите и разбъркайте. Изсипете кокосовото мляко. Отрежете твърдите краища на аспержите, след това ги нарежете на едро и ги сложете в супата.
7. Върху дървена дъска подредете парчетата хрупкаво пилешко месо и го поръсете с листа кориандър. Сервирайте лаксата направо с тенджерата, поръсете с листа кориандър.

 
За повече рецепти и информация посетете www.jamieoliver.com

Продукти

  • За пилешкото месо:
  • 4 горни пилешки бутчета
  • 1 ч.л. смес пет подправки /канела, карамфил, семена от фенел, звездовиден анасон, сечуански пипер/
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. сусам
  • 1 лайм
  • сок
  • За лаксата:
  • 1 кубче органичен бульон
  • 0.5 тиква цигулка
  • 2 скилидки чесън
  • 5 см пресен джинджифил
  • 1 червена люта чушка
  • 1 ч.л. куркума
  • 0.5 връзка пресен лук
  • 1 ч.л. фъстъчено масло
  • 4 листа от кафир лайм
  • 1 връзка кориандър
  • 300 г оризови нудъли
  • 600 г зелени аспержи
  • 400 мл обезмаслено кокосово мляко
  • 1 лайм
  • сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички