Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и го задушете в маслото и олиото.
2. Прибавете брашното и разбъркайте, сипете нарязаните наситно коприва, листа от репички, киселец и лапад, разбъркайте отново и налейте вода, посолете и оставете на огъня за около 10 минути.
3. Разбийте яйцето с киселото мляко, налейте малко от горещата супа и после сипете застройката в тенджерата.
4. Накрая натрошете сиренето и го добавете към чорбата. Сложете копъра и магданоза, нарязани наситно, разбъркайте и сервирайте. Тази супа е много хубава и студена.
2. Прибавете брашното и разбъркайте, сипете нарязаните наситно коприва, листа от репички, киселец и лапад, разбъркайте отново и налейте вода, посолете и оставете на огъня за около 10 минути.
3. Разбийте яйцето с киселото мляко, налейте малко от горещата супа и после сипете застройката в тенджерата.
4. Накрая натрошете сиренето и го добавете към чорбата. Сложете копъра и магданоза, нарязани наситно, разбъркайте и сервирайте. Тази супа е много хубава и студена.
Продукти
- 2 шепи млада коприва
- 2 шепи лапад
- 2 шепи киселец
- 1 връзка листа от репички
- 2 стръка пресен лук
- 0.5 връзка магданоз
- 0.5 връзка копър
- 20 г масло
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. брашно
- сол на вкус
- 1 яйце
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 100 г краве сирене