Бабина чорбица
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Нарежете лука и го задушете в маслото и олиото.
2. Прибавете брашното и разбъркайте, сипете нарязаните наситно коприва, листа от репички, киселец и лапад, разбъркайте отново и налейте вода, посолете и оставете на огъня за около 10 минути.
3. Разбийте яйцето с киселото мляко, налейте малко от горещата супа и после сипете застройката в тенджерата.
4. Накрая натрошете сиренето и го добавете към чорбата. Сложете копъра и магданоза, нарязани наситно, разбъркайте и сервирайте. Тази супа е много хубава и студена.
2. Прибавете брашното и разбъркайте, сипете нарязаните наситно коприва, листа от репички, киселец и лапад, разбъркайте отново и налейте вода, посолете и оставете на огъня за около 10 минути.
3. Разбийте яйцето с киселото мляко, налейте малко от горещата супа и после сипете застройката в тенджерата.
4. Накрая натрошете сиренето и го добавете към чорбата. Сложете копъра и магданоза, нарязани наситно, разбъркайте и сервирайте. Тази супа е много хубава и студена.
Продукти
- 2 шепи млада коприва 2 шепи лапад 2 шепи киселец 1 връзка листа от репички 2 стръка пресен лук 0.5 връзка магданоз 0.5 връзка копър 20 г масло 2 с.л. олио 1 с.л. брашно сол на вкус 1 яйце 1 ч.ч. кисело мляко 100 г краве сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/