1. Нарежете лука и го задушете в маслото и олиото.
2. Прибавете брашното и разбъркайте, сипете нарязаните наситно коприва, листа от репички, киселец и лапад, разбъркайте отново и налейте вода, посолете и оставете на огъня за около 10 минути.
3. Разбийте яйцето с киселото мляко, налейте малко от горещата супа и после сипете застройката в тенджерата.
4. Накрая натрошете сиренето и го добавете към чорбата. Сложете копъра и магданоза, нарязани наситно, разбъркайте и сервирайте. Тази супа е много хубава и студена.

Продукти

  • 2 шепи млада коприва 2 шепи лапад 2 шепи киселец 1 връзка листа от репички 2 стръка пресен лук 0.5 връзка магданоз 0.5 връзка копър 20 г масло 2 с.л. олио 1 с.л. брашно сол на вкус 1 яйце 1 ч.ч. кисело мляко 100 г краве сирене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички