Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и го задушете в маслото и олиото.
2. Прибавете брашното и разбъркайте, сипете нарязаните наситно коприва, листа от репички, киселец и лапад, разбъркайте отново и налейте вода, посолете и оставете на огъня за около 10 минути.
3. Разбийте яйцето с киселото мляко, налейте малко от горещата супа и после сипете застройката в тенджерата.
4. Накрая натрошете сиренето и го добавете към чорбата. Сложете копъра и магданоза, нарязани наситно, разбъркайте и сервирайте. Тази супа е много хубава и студена.

Продукти

  • 2 шепи млада коприва
  • 2 шепи лапад
  • 2 шепи киселец
  • 1 връзка листа от репички
  • 2 стръка пресен лук
  • 0.5 връзка магданоз
  • 0.5 връзка копър
  • 20 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. брашно
  • сол на вкус
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 100 г краве сирене

Свързани рецепти