Свинско с маскарпоне и запечени чери домати
Рецепта от: Стоян и Лора
1 Смелете хляба в блендер и запечете трохите в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за около 8 минути. Охладете ги и ги смесете с настъргания пармезан.
2. Почистете месото от ципите, нарежете го на тънко и поръсете със сол и черен пипер.
3. Оваляйте всяко парче в брашно, разбити яйца и трохи с пармезан.
4. Намажете тавата за печене със зехтин и подредете месото в нея. Полейте с малко зехтин и отгоре.
5. Сложете чери доматите в тава, полейте ги с около 30-40 мл зехтин, поръсете със сол, листенцата мащерка, балсамов оцет, черен пипер и нарязания на ситно чесън.
6. Сложете двете тави в загрята на 200 градуса фурна и изпечете свинското и чери доматите за около 15 минути. Извадете ги.
7. Върху всяко парче месо поставете по малко маскарпоне и поръсете със самардала. Върнете във фурната и запечете на грил програма (240 градуса) за 2–3 минути.
8. Сервирайте хрупкавото свинско със запечените чери домати, соса от печенето им и листенца пресен босилек.
Продукти
- 600 г свинско контрафиле (цяло парче)
- 120 г сирене Маскарпоне
- 2 яйца
- 200 г стар бял хляб (4 филии)
- 30 г сирене Пармезан
- сол и черен пипер на вкус
- брашно за овалване
- самардала за поръсване
- зехтин за намазване и поливане
- За чери доматите:
- 350 г дребни чери домати
- 1 с.л. тъмен балсамов оцет
- 2 стръка мащерка
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка босилек
- сол и черен пипер
- зехтин за поливане
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне