1  Смелете хляба в блендер и запечете трохите в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за около 8 минути. Охладете ги и ги смесете с настъргания пармезан.

2. Почистете месото от ципите, нарежете го на тънко и поръсете със сол и черен пипер.

3. Оваляйте всяко парче в брашно, разбити яйца и трохи с пармезан.

4. Намажете тавата за печене със зехтин и подредете месото в нея. Полейте с малко зехтин и отгоре.

5. Сложете чери доматите в тава, полейте ги с около 30-40 мл зехтин, поръсете със сол, листенцата мащерка, балсамов оцет, черен пипер и нарязания на ситно чесън.

6. Сложете двете тави в загрята на 200 градуса фурна и изпечете свинското и чери доматите за около 15 минути. Извадете ги.

7. Върху всяко парче месо поставете по малко маскарпоне и поръсете със самардала. Върнете във фурната и запечете на грил програма (240 градуса) за 2–3 минути.

8. Сервирайте хрупкавото свинско със запечените чери домати, соса от печенето им и листенца пресен босилек.

Продукти

  • 600 г свинско контрафиле (цяло парче)
  • 120 г сирене Маскарпоне
  • 2 яйца
  • 200 г стар бял хляб (4 филии)
  • 30 г сирене Пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване
  • самардала за поръсване
  • зехтин за намазване и поливане
  • За чери доматите:
  • 350 г дребни чери домати
  • 1 с.л. тъмен балсамов оцет
  • 2 стръка мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка босилек
  • сол и черен пипер
  • зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички