1. Смелете в кафемелачка морската сол със сухия чесън, захарта, сухия лук, червения пипер, черния пипер и чилито.
  2. Разбъркайте ябълковия сок с оцета, соевия сос и 1ч.л. от смлените подправки. Напълнете спринцовка за шпиковане и инжектирайте сместа в месото.
  3. Сложете месото в подходящ съд, поръсете го с останалата част от подправката и налейте бульона.
  4. Печете под капак на 150 градуса за 4 часа.
  5. Извадете месото в друг съд и го оставете да почине за поне 20 минути, покрито с лист алуминиево фолио.
  6. Изсипете получения сос в тенджера, отстранете мазнината и редуцирайте на котлона.
  7. Накъсайте месото и го овкусетете с редуцирания сос и малко барбекю сос.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Съвет:

Останалата част от сухата подправка съхранявайте в бурканче и използвайте за месо.

Продукти

  • 2 кг свинска врат
  • 1 с.л. морска сол
  • 1 ч.л. сух чесън
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. сух лук
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1/2 ч.л. сухо чили
  • 250 мл ябълков сок
  • 30 мл ябълков оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • 500 мл пилешки бульон
  • 200 г барбекю сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички