Дърпано свинско
Рецепта от: Стоян и Лора
- Смелете в кафемелачка морската сол със сухия чесън, захарта, сухия лук, червения пипер, черния пипер и чилито.
- Разбъркайте ябълковия сок с оцета, соевия сос и 1ч.л. от смлените подправки. Напълнете спринцовка за шпиковане и инжектирайте сместа в месото.
- Сложете месото в подходящ съд, поръсете го с останалата част от подправката и налейте бульона.
- Печете под капак на 150 градуса за 4 часа.
- Извадете месото в друг съд и го оставете да почине за поне 20 минути, покрито с лист алуминиево фолио.
- Изсипете получения сос в тенджера, отстранете мазнината и редуцирайте на котлона.
- Накъсайте месото и го овкусетете с редуцирания сос и малко барбекю сос.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Съвет:
Останалата част от сухата подправка съхранявайте в бурканче и използвайте за месо.
Продукти
- 2 кг свинска врат
- 1 с.л. морска сол
- 1 ч.л. сух чесън
- 2 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. сух лук
- 1 с.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер на зърна
- 1/2 ч.л. сухо чили
- 250 мл ябълков сок
- 30 мл ябълков оцет
- 3 с.л. соев сос
- 500 мл пилешки бульон
- 200 г барбекю сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет