Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Когато се чудите какво да поднесете на гости, възползвайте се от тази рецепта. Вкусна разядка с печени патладжани, карамелизиран лук, крем сирене и заквасена сметана. За разкош поденесете с хлебен чипс.
Продукти
- 3 малки патладжана
- 150 г крем сирене
- 50 г заквасена сметана
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. риган
- 150 мл зехтин + за сервиране
- кората от 1 лимон и 1 с.л. сок
- 1-2 стръка магданоз за поръсване
- 1 чабата
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Надупчете леко патладжаните с върха на ножа и ги сложете в тава. Изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за 30–40 минути. Извадете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио, за да ги обелите по-лесно след това.
- 2. Нарежете лука на кубчета и го карамелизирайте с щипка сол в 20 мл от зехтина.
- 3. Обелете патладжаните и ги накълцайте много на ситно. Стрийте чесъна на паста с малко сол.
- 4. В купа разбъркайте патладжаните с лука, чесъна, крем сиренето, заквасената сметана, ригана, настърганата кора от лимона и 1 с.л. от неговия сок. Налейте и около 100 мл зехтин, посолете и разбъркайте.
- 5. Сложете хляба във фризера да замръзне, след това го нарежете на тънко с остър нож.
- 6. Поставете филийките в тава върху хартия за печене и залейте с останалия зехтин. Печете в загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) за 8 минути.
- 7. Поднесете дипа поръсен с магданоз и с хлебен „чипс”.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепти Надия Хюсеин
Пържени пръчици от халуми
Рецепти Стоян и Лора
Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепти Лука Чиано
Хапки от полента с горгонзола и салам
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено халуми с дип от авокадо
Рецепти Лука Чиано
Суфле от пармезан с поширани круши
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“