Крем "Каталана"
Рецепта от: Стоян и Лора
Крем от прясно мляко, жълтъци и захар, овкусен с канела и ванилия.
Продукти
- 400 мл прясно мляко
- 1 пръчка канела
- кората от 1 портокал
- 5 жълтъка
- 160 г захар + за поръсване
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте 300 мл от млякото заедно с канелата и кората от портокала. Кипнете и дръпнете от котлона. Оставете така, да се ароматизира.
- 2. В друг съд разбъркайте добре жълтъците, захарта, нишестето, останалото мляко и ваниловата захар.
- 3. Налейте горещото мляко в яйчната смес през цедка и разбъркайте. Сложете сместа на котлона и варете, докато кремът се сгъсти.
- 5. Пресипете готовия крем в керамични форми за крем брюле и оставете да се охлади.
- 6. Поръсете студения крем обилно със захар и карамелизирайте захарта с горелка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Панакота с кисело мляко и горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Стоян и Лора
Десерт "Дубайски шоколад"
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша