Салата от черна леща и моркови

1. Сварете лещата в 2 л вода, заедно с чесъна, дафиновия лист и стеблата от магданоза. Прецедете лещата, като остраните чесъна, дафиновият лист и стеблата от магданоз. 


2. Към топлата леща добавете нарязания на ситно магданоз и овкусете с 2 с.л. зехтин, лимонов сок и сол на вкус. Разбъркайте и оставете лещата да се да се охлади. 
 
3. Обелете морковите и ги залейте с останалия зехтин и меда. Посолете и разбъркайте. Подредете ги в тавичка с незалепващо покритие и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 15-20 минути, докато започнат да се карамелизират.
 
4. Пресипете лещата в голяма чиния. Върху нея подредете морковите, поръсете с кисело мляко и хариса. 

Продукти

  • 2 връзки пресни моркови
  • 200 г черна леща
  • 100 г кисело мляко
  • 1 дафинов лист
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 0.5 с.л. мед
  • 2 с.л. хариса
  • 4 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички