Салата от черна леща и моркови
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сварете лещата в 2 л вода, заедно с чесъна, дафиновия лист и стеблата от магданоза. Прецедете лещата, като остраните чесъна, дафиновият лист и стеблата от магданоз.
2. Към топлата леща добавете нарязания на ситно магданоз и овкусете с 2 с.л. зехтин, лимонов сок и сол на вкус. Разбъркайте и оставете лещата да се да се охлади.
3. Обелете морковите и ги залейте с останалия зехтин и меда. Посолете и разбъркайте. Подредете ги в тавичка с незалепващо покритие и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 15-20 минути, докато започнат да се карамелизират.
4. Пресипете лещата в голяма чиния. Върху нея подредете морковите, поръсете с кисело мляко и хариса.
Продукти
- 2 връзки пресни моркови
- 200 г черна леща
- 100 г кисело мляко
- 1 дафинов лист
- 1 скилидка чесън
- 0.5 връзка магданоз
- 3 с.л. лимонов сок
- 0.5 с.л. мед
- 2 с.л. хариса
- 4 с.л. зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто