Тайната за приготвянето на тези кебапчета от агнешко месо е в това овкусената кайма да престои една нощ в хладилник. Има и още една - добавя се малко бира. Изпечете кебапчета върху загрята скара или в грил-тиган и им се насладете докато са топли!

Продукти

  • 1 кг смляно месо от агнешка плешка
  • 5 г кимион
  • 5 г черен пипер
  • 1/2 ч.л. сухо чили
  • 15 г сол
  • 2 малки глави лук
  • 150 мл бира

Начин на приготвяне:

  • 1. Овкусете смляното месо със сол, черен пипер, чили и кимион. Разбъркайте добре и оставете в хладилник за една нощ.
  • 2. След това разбъркайте каймата с настъргания лук и бирата. Отново оставете в хладилник за час–два.
  • 3. После оформете кебапчета и ги сгответе на грил тиган от всички страни до готовност.

Свързани рецепти

Виж всички