Домашни агнешки кебапчета
Рецепта от: Стоян и Лора
Тайната за приготвянето на тези кебапчета от агнешко месо е в това овкусената кайма да престои една нощ в хладилник. Има и още една - добавя се малко бира. Изпечете кебапчета върху загрята скара или в грил-тиган и им се насладете докато са топли!
Продукти
- 1 кг смляно месо от агнешка плешка
- 5 г кимион
- 5 г черен пипер
- 1/2 ч.л. сухо чили
- 15 г сол
- 2 малки глави лук
- 150 мл бира
Начин на приготвяне:
- 1. Овкусете смляното месо със сол, черен пипер, чили и кимион. Разбъркайте добре и оставете в хладилник за една нощ.
- 2. След това разбъркайте каймата с настъргания лук и бирата. Отново оставете в хладилник за час–два.
- 3. После оформете кебапчета и ги сгответе на грил тиган от всички страни до готовност.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печен агнешки бут
Рецепти Стоян и Лора
Лозови сарми с агнешка кайма
Рецепти Стоян и Лора
Задушено агнешко с гремолата
Рецепти Стоян и Лора
Пълнена агнешка плешка
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Ейнсли Хариът
Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока
Рецепти Стоян и Лора
Агнешки котлети с картофи „Дофиноа“
Рецепти Гордън Рамзи
Агнешко с пържен хляб
Рецепти Донал Скиан
Салата с боб, агнешко с билкова коричка и домати