1. Настържете морковите на едро ренде и ги задушете леко в зехтина и малко вода, заедно с наситнения чесън и сол на вкус.
  2. Натрошете сиренето, наситнете дивия лук и девесила.
  3. В купа смесете дивия лук, сиренето, заквасената сметана, девесила и разбъркайте с морковите.
  4. Загрейте маслото в тиган. Добавете кима, оставете за кратко, да отпусне аромата си в маслото. Поръсете пушения червен пипер. Веднага дръпнете от котлона, за да не загори, и пресипете в друг съд, за да спре да се пържи. Залейте разядката.
  5. Сервирайте със запечени филийки багета.

Съвет:

Може да използвате кимион, вместо ким.

Продукти

  • 3 връзки пресни моркови
  • 300 г краве сирене
  • 120 г заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 връзка див лук
  • 2 стръка пресен девесил
  • 50 мл зехтин
  • 30 г краве масло
  • 1/4 ч.л. ким
  • 1/2 с.л. пушен червен пипер
  • сол на вкус
  • За сервиране:
  • багета с квас

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички