Разядка от сирене и моркови
Рецепта от: Стоян и Лора
- Настържете морковите на едро ренде и ги задушете леко в зехтина и малко вода, заедно с наситнения чесън и сол на вкус.
- Натрошете сиренето, наситнете дивия лук и девесила.
- В купа смесете дивия лук, сиренето, заквасената сметана, девесила и разбъркайте с морковите.
- Загрейте маслото в тиган. Добавете кима, оставете за кратко, да отпусне аромата си в маслото. Поръсете пушения червен пипер. Веднага дръпнете от котлона, за да не загори, и пресипете в друг съд, за да спре да се пържи. Залейте разядката.
- Сервирайте със запечени филийки багета.
Съвет:
Може да използвате кимион, вместо ким.
Продукти
- 3 връзки пресни моркови
- 300 г краве сирене
- 120 г заквасена сметана
- 2 скилидки чесън
- 1/4 връзка див лук
- 2 стръка пресен девесил
- 50 мл зехтин
- 30 г краве масло
- 1/4 ч.л. ким
- 1/2 с.л. пушен червен пипер
- сол на вкус
- За сервиране:
- багета с квас
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля