Пролетни гювечета
Рецепта от: Стоян и Лора
The Walt Disney Company
Чудесно бързо ястие, приготвено в гювече. Запеченият спанак с яйце се залива с разтопено масло с червен пипер и се поднася с кисело мляко и препечен хляб.
Продукти
- 400 г спанак
- 1 връзка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 1 връзка магданоз
- 25–30 г краве масло
- 300 г краве сирене
- 4 яйца
- сол на вкус
- За поднасяне:
- 25–30 г краве масло + за намазване
- 1 ч.л. червен пипер
- 100 г кисело мляко
- 2–3 стръка копър
- хляб с дебела кора за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Залейте с гореща вода предварително измития спанак и го оставете минута-две. След това го отцедете много добре и го нарежете на ситно.
- 2. Нарежете на ситно и пресния чесън, пресния лук и магданоза. Запържете ги леко в тиган с 25–30 г от маслото. Посолете и добавете накълцания спанак. След това дръпнете от огъня, натрошете вътре сиренето и разбъркайте добре.
- 3. Разпределете сместа в гювечета и във всяко чукнете по едно яйце.
- 4. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути без капачета. Яйцата трябва да останат рохки.
- 5. Загрейте 25–30 г масло в отделен съд и запържете в него червения пипер. Нарежете хляба, намажете филийките с масло и ги запечете на тиган от двете страни. Накълцайте копъра.
- 6. Сервирайте гювечетата с кисело мляко, запържения червен пипер, малко копър и запечени филийки.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок