The Walt Disney Company
Пролетни гювечета

Чудесно бързо ястие, приготвено в гювече. Запеченият спанак с яйце се залива с разтопено масло с червен пипер и се поднася с кисело мляко и препечен хляб.

Продукти

  • 400 г спанак
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 25–30 г краве масло
  • 300 г краве сирене
  • 4 яйца
  • сол на вкус
  • За поднасяне:
  • 25–30 г краве масло + за намазване
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 100 г кисело мляко
  • 2–3 стръка копър
  • хляб с дебела кора за сервиране

Начин на приготвяне:

  • 1. Залейте с гореща вода предварително измития спанак и го оставете минута-две. След това го отцедете много добре и го нарежете на ситно.
  • 2. Нарежете на ситно и пресния чесън, пресния лук и магданоза. Запържете ги леко в тиган с 25–30 г от маслото. Посолете и добавете накълцания спанак. След това дръпнете от огъня, натрошете вътре сиренето и разбъркайте добре.
  • 3. Разпределете сместа в гювечета и във всяко чукнете по едно яйце.
  • 4. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути без капачета. Яйцата трябва да останат рохки.
  • 5. Загрейте 25–30 г масло в отделен съд и запържете в него червения пипер. Нарежете хляба, намажете филийките с масло и ги запечете на тиган от двете страни. Накълцайте копъра.
  • 6. Сервирайте гювечетата с кисело мляко, запържения червен пипер, малко копър и запечени филийки.

Свързани рецепти

Виж всички