Пиле „Стифадо“
Рецепта от: Стоян и Лора
Тази рецепта за яхния с пиле и дребен лук може да приготвите както в тенджера, така и в мултикукър. Сервирайте яхнията с ориз.
Продукти
- 1 пиле (1,5 кг)
- 100 мл зехтин
- 800 г перлен лук
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. захар
- 150 мл червено вино
- 250 мл пилешки бульон
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1 стрък розмарин
- 2 дафинови листа
- 1 с.л. черен пипер на зърна
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете пилето на парчета. Овкусете го със сол и черен пипер.
- 2. Загрейте 40 мл зехтин в мултикукър или тенджера и запържете перления лук. Добавете целите обелени скилидки чесън и захарта и гответе докато се карамелизират. Извадете от съда.
- 3. В същия съд долейте останалия зехтин и запържете пилето до златисто.
- 4. Сложете доматения концентрат, стрък розмарин, лука и чесъна, дафиновите листа, виното, зърната пипер, пилешкия бульон, сол на вкус и индийското орехче.
- 5. Гответе в уреда за 20 минути на програма бавно готвене или поне 40-50 минути на бавен огън в тенджера.
- Съвет:
- По желание сервирайте с ориз пилаф.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Донал Скиан
Хлебчета на пара с пържено пиле
Рецепти Силвия Колока
Пиле по ловджийски