Тази рецепта за яхния с пиле и дребен лук може да приготвите както в тенджера, така и в мултикукър. Сервирайте яхнията с ориз.

Продукти

  • 1 пиле (1,5 кг)
  • 100 мл зехтин
  • 800 г перлен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. захар
  • 150 мл червено вино
  • 250 мл пилешки бульон
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 стрък розмарин
  • 2 дафинови листа
  • 1 с.л. черен пипер на зърна
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете пилето на парчета. Овкусете го със сол и черен пипер.
  • 2. Загрейте 40 мл зехтин в мултикукър или тенджера и запържете перления лук. Добавете целите обелени скилидки чесън и захарта и гответе докато се карамелизират. Извадете от съда.
  • 3. В същия съд долейте останалия зехтин и запържете пилето до златисто.
  • 4. Сложете доматения концентрат, стрък розмарин, лука и чесъна, дафиновите листа, виното, зърната пипер, пилешкия бульон, сол на вкус и индийското орехче.
  • 5. Гответе в уреда за 20 минути на програма бавно готвене или поне 40-50 минути на бавен огън в тенджера.
  • Съвет:
  • По желание сервирайте с ориз пилаф.

Свързани рецепти

Виж всички