Пиле „Стифадо“
Рецепта от: Стоян и Лора
Тази рецепта за яхния с пиле и дребен лук може да приготвите както в тенджера, така и в мултикукър. Сервирайте яхнията с ориз.
Продукти
- 1 пиле (1,5 кг)
- 100 мл зехтин
- 800 г перлен лук
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. захар
- 150 мл червено вино
- 250 мл пилешки бульон
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1 стрък розмарин
- 2 дафинови листа
- 1 с.л. черен пипер на зърна
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете пилето на парчета. Овкусете го със сол и черен пипер.
- 2. Загрейте 40 мл зехтин в мултикукър или тенджера и запържете перления лук. Добавете целите обелени скилидки чесън и захарта и гответе докато се карамелизират. Извадете от съда.
- 3. В същия съд долейте останалия зехтин и запържете пилето до златисто.
- 4. Сложете доматения концентрат, стрък розмарин, лука и чесъна, дафиновите листа, виното, зърната пипер, пилешкия бульон, сол на вкус и индийското орехче.
- 5. Гответе в уреда за 20 минути на програма бавно готвене или поне 40-50 минути на бавен огън в тенджера.
- Съвет:
- По желание сервирайте с ориз пилаф.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби