Пиле „Стифадо“
Рецепта от: Стоян и Лора
Тази рецепта за яхния с пиле и дребен лук може да приготвите както в тенджера, така и в мултикукър. Сервирайте яхнията с ориз.
Продукти
- 1 пиле (1,5 кг)
- 100 мл зехтин
- 800 г перлен лук
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. захар
- 150 мл червено вино
- 250 мл пилешки бульон
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1 стрък розмарин
- 2 дафинови листа
- 1 с.л. черен пипер на зърна
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете пилето на парчета. Овкусете го със сол и черен пипер.
- 2. Загрейте 40 мл зехтин в мултикукър или тенджера и запържете перления лук. Добавете целите обелени скилидки чесън и захарта и гответе докато се карамелизират. Извадете от съда.
- 3. В същия съд долейте останалия зехтин и запържете пилето до златисто.
- 4. Сложете доматения концентрат, стрък розмарин, лука и чесъна, дафиновите листа, виното, зърната пипер, пилешкия бульон, сол на вкус и индийското орехче.
- 5. Гответе в уреда за 20 минути на програма бавно готвене или поне 40-50 минути на бавен огън в тенджера.
- Съвет:
- По желание сервирайте с ориз пилаф.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели
Рецепти Донал Скиан
Сандвич с хрупкаво пилешко
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено пиле с лимоново-маслен сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Пилешки бутчета и карфиол с джърк марината
Рецепти Гордън Рамзи
Пилешко с оризови нудъли
Рецепти Шейн Делия
Поширано пиле с пушен ориз и сос от кисело мляко и тахан